Annons

Svenska plattformen Playpilot slår samman “fin-tv” med Youtube

Playpilot är en ny samlingsplats för streamingtjänster som drivs från Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab i Stockholm.
Playpilot är en ny samlingsplats för streamingtjänster som drivs från Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab i Stockholm.
Svenska startupbolaget Playpilot, som vill samla alla streamingtjänster på en plattform, lägger till de mest populära svenska och internationella Youtube-kanalerna i sin tjänst. Sedan starten i slutet av juli snittar tjänsten cirka 5.000 unika besökare i veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

YouTube-stjärnornas växande inflytande blir allt tydligare. Nu lägger svenska startupbolaget Playpilot.com till de mest populära svenska och internationella Youtube-kanalerna i sin tjänst, som är en slags samlingsplats för streamingtjänster. Användarna kan därmed utforska och följa allt ifrån tv-serien Game of Thrones och SVT:s Skavlan till internetfenomenet Pewdiepie och Aftonbladet TV genom en och samma tjänst.

Playpilot startades i oktober 2014 och sitter idag på Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab i Stockholm. Tjänsten lanserades i slutet av juli i år och lockar nu cirka 5.000 unika besökare i veckan. I dagsläget integrerar man innehåll från över 20 svenska och internationella streaming- och playkanaler.

Den nya Youtube-satsningen lanseras under onsdagen och omfattar hundratals utvalda Youtube-kanaler. Inloggade användare ska även kunna få avsnittsuppdateringar i sitt personliga video-flöde.

”Samtidigt som många äldre haft svårt att förstå de nya formatens attraktionskraft har de svenska Youtube-stjärnorna snabbt blivit en maktfaktor i det nya medielandskapet. Att vi nu äntligen får in dem på Playpilot bredvid “fin-tv” titlar som Breaking Bad och Idol känns grymt kul samtidigt som det är ett självklart steg i utvecklingen av tjänsten”, säger Adam Chrigström, vd och grundare för Playpilot.

Playpilot bygger på idén att låta användarna utforska och följa innehållet från alla streamingtjänster genom en plattform, för att sedan länka dem vidare till respektive leverantör när de vill titta på något. Youtube-integrationen följer samma modell, men tack vare Youtubes integrationsmöjligheter kan innehållet spelas upp direkt i tjänsten.

”Att Youtube låter oss integrera sin spelare förbättrar inte bara användarupplevelsen för den som vill titta på Youtube-kanaler, det öppnar även upp för nya kreativa sätt att paketera vårt innehåll. En sådan funktion vi tagit vara på är möjligheten att koppla ihop alla våra filmer och serier med trailers vilket gör det ännu enklare att hitta något bra att titta på”, säger vd Adam Chrigström.

Han uppger att bolaget tagit in pengar från investerare i mediebranschen, men som vara anonyma i dagsläget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies