Annons

Svenska riskkapitalet vill ta hem vinst i norska kursraketen

De svenska riskkapitalbolagen Northzone och Creandum vill sälja av innehav för 1,7 miljarder norska kronor i den norska frågespelsappen Kahoot. Det framgår av ett pressmeddelande från Oslobörsen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

ABG Sundal Collier och Goldman Sachs har fått i uppdrag att sälja av 20 miljoner aktier i bolaget, motsvarande 4,5 procent, genom ett accelererande bokbyggande.  Med dagens kurs motsvarade det ett värde på 1,7 miljarder norska kronor.

Northzone äger i nuläget drygt 48 miljoner aktier i bolaget till ett värde av 10,8 procent av bolaget, men vill sälja av runt 16,5 miljoner aktier. Creandum vill å sin sida sälja av 3,5 miljoner aktier. Bolaget äger för närvarande runt 23,6 miljoner aktier motsvarande 5,3 procent av bolaget. 

Bolagets vd Eilert Hanoa har skrivit upp sig på 2,5 miljoner aktier i placingen. Han äger sedan tidigare drygt 36,7 miljoner aktier motsvarande 8,2 procent av bolaget. 

Kahoot har beskrivits som en en kursraket och har rusat 180 procent på Oslobörsen sedan årsskiftet. Under onsdagen backar aktien 3,8 procent. 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer