Annons

Svenska Spel på gång med satsning på e-sport

Lennart Kall, vd Svenska Spel
Lennart Kall, vd Svenska Spel Foto: Svenska Spel
Svenska Spel vill lansera spel på e-sport, enligt ett hemligt dokument. Flera spelbolag har redan börjat erbjuda betting på e-sporttävlingar, däribland Unibet, Betsson och Bet 365.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Spel vill lansera spel på e-sport, enligt ett hemligt dokument som bolaget lämnat in till regeringen. Det skriver Breakit.

I dokumentet uppger sig den statliga speljätten vilja satsa på nya spelformer så som e-sport, men även managerspel. Svenska Spel har på senare tid sett marknadsandelen sjunka på grund av den ökade konkurrensen från oreglerade utländska spelbolag.

Till tekniksajten bekräftar bolaget att man har lämnat in ett antal ansökningar om tillstånd, men säger sig inte vilja göra en intervju på grund av konkurrensskäl.

Svenska Spel omsatte 9 miljarder kronor förra året, varav 1,7 miljoner kronor kom från online.

Flera spelbolag har redan börjat erbjuda betting på e-sporttävlingar, däribland Unibet, Betsson, Bet 365 och Nordic Bet.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer