Annons

Ny Teknik-fonden: Teknikbolag attraktiva i börsturbulensen

Swedbanks förvaltare av techfonden Ny Teknik. Erik Sprinchorn (t.v.) och Carl Armfelt.
Swedbanks förvaltare av techfonden Ny Teknik. Erik Sprinchorn (t.v.) och Carl Armfelt. Foto: Hampus Andersson, Hampus Andersson (Di)
Swedbank Robur Ny Teknik har fallit med över 15 procent de senaste tre månaderna. Nu ser fondens förvaltare attraktiva värderingar mitt i börsturbulensen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Exempelvis utgör datorspelsbolag ungefär en tredjedel av fondens innehav, och bland dem ser både verksamheterna och värderingarna attraktiva ut i dagsläget. Även inom medicinteknik ser vi att det finns attraktiva värderingar bland kvalitativa tillväxtbolag”, säger fondförvaltaren Carl Armfelt.

Under hösten har även Ny Teknik dragits med ordentligt i den breda börsnedgången.

På fredagen hade fonden backat med drygt 15 procent de senaste tre månaderna. Motsvarande siffra för breda OMXSPI-index är drygt 7 procent.

”Under våren såg vi på vissa håll utmanande värderingar bland teknikbolag, vilket bland annat resulterade i att vi ökade kassan till över historiska nivåer [10-12 procent av fonden reds. anm], samt andelen stora bolag i portföljen för att höja säkerhetsmarginalen vid en eventuell korrektion på börsen”, säger Carl Armfelt.

”Båda dessa faktorer har varit en dämpande effekt under de sista veckornas turbulens, men trots dessa initiativ så har stora kursrörelser resulterat i att fonden tappat i värde.”

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer