Annons

Svenske toppchefen Patrick Söderlund lämnar speljätten EA

Patrick Söderlund har jobbat på Dice och Electronic Arts i nästan två decennier.
Patrick Söderlund har jobbat på Dice och Electronic Arts i nästan två decennier. Foto: Jesper Frisk (Di).
Electronic Arts svenske toppchef Patrick Söderlund lämnar sin post efter tolv år på bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den globala speljätten Electronic Arts, EA, svenske toppchef Patrick Söderlund lämnar bolaget. Det annonserades i ett öppet brev till koncernens anställda på tisdagen.  

Han har haft flera nyckelpositioner på Electronic Arts, först som global utvecklingschef med ett övergripande ansvar för deras spelstudios. Så sent som i april 2018 tillträdde Patrick Söderlund sin nuvarande post som designchef. 

Varken EA eller Patrick Söderlund nämner några skäl till uppbrottet, mer än att det ska ha skett på hans eget initiativ. Det är oklart vad 44-åringen planerar att göra härnäst och huruvida han fortsatt kommer att vara verksam i spelbranschen. Han ska dock "börja ett nytt kapitel i livet senare i år", heter det.

Läs mer: Patrick Söderlund vill se ett mjukare Electronic Arts

Patrick Söderlund inledde sin karriär hos den svenska spelutvecklaren Dice, vars stora succé blev serien "Battlefield", och var vd för företaget när det såldes till EA under 2006 för en halv miljard kronor. 

Under 2017 var Patrick Söderlund den person som hade allra högst lön i Sverige, med en inkomst av tjänst på cirka 156 miljoner kronor. 

Amerikanska Electronic Arts, som är börsnoterade i New York, är bland annat kända för titlarna "Need for Speed", "Dead Space" och "Dragon Age" samt sportspel som "Fifa". I samband med Patrick Söderlunds avgång meddelar EA att de ska stöpa om sin organisation och att han inte kommer att ersättas.

Läs mer: Techprofiler bland Sveriges mest välbetalda 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer