Annons

Svenska veterinärappen i jätterunda – siktet inställt på USA

Firstvets vd David Prien, kontorshunden Marley och styrelseordförande Per Victor.
Firstvets vd David Prien, kontorshunden Marley och styrelseordförande Per Victor. Foto: Press
Svenskgrundade Firstvet tar in närmare 200 miljoner kronor och tar sats för en fortsatt expansion utomlands. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den senaste tiden har digitala veterinärbesök i mobilen tagit plats på den svenska marknaden. Konceptet påminner om nätläkarnas tjänster. 

En av djurapparna är Firstvet, som idag finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. 

Nu tar de in närmare 200 miljoner kronor i en runda ledd av den kanadensiska pensionsfonden Omers Ventures. Också den tidigare investeraren Creandum är med, känd som tidig investerare i Spotify. 

”Vi visste redan från början att Firstvet skulle göra för digital djurvård vad Kry gjorde för telemedicin. Det finns många likheter mellan områdena, men en fördel med veterinärsidan är att den är mindre reglerad än mänsklig vård, vilket möjliggör för Firtsvet att expandera utomlands snabbare”, skrev Sanna Westman, investerare, på Creandums blogg 2018. 

Läs mer: De tar in 53 miljoner till sitt ”Kry för veterinärer” 

Pengarna ska finansiera den fortsatta expansionen. Firstvet har siktet inställt mot USA, Tyskland och Frankrike. 

I dagsläget har veterinärappen 200 000 registrerade användare och 150 veterinärer kopplade till plattformen. Bolaget grundades i Stockholm 2016.

”Firstvet är den första rent neutrala aktören i världen som koordinerar vården av djur. Det här är en mycket privatiserad bransch men våra pålitliga tjänster ger värde till hela sektorn och vi växer oerhört snabbt”, säger David Prien som är vd och medgrundare till tech.eu.

Under 2018 omsatte de strax under 15 miljoner kronor. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer