Annons

Svenska Zenith fortsätter investera i Truecaller

Truecallers vd och medgrundare Alan Mamedi (tv), Zeniths Tommy Jacobsson (mitten) och Truecallers medgrundare Nami Zarringhalam.
Truecallers vd och medgrundare Alan Mamedi (tv), Zeniths Tommy Jacobsson (mitten) och Truecallers medgrundare Nami Zarringhalam.
Zenith Venture Capital går in med 20 miljoner kronor till i Truecaller och öser lovord över telefonboksappen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På tisdagen presenterade Truecaller (NTL) flera nya funktioner, däribland en betaltjänst som lanseras på indiska marknaden. Dessutom säger grundarna, i en exklusiv intervju med Di Digital, att man i fjol drog in 50 miljoner kronor i annonsintäkter.

Läs mer: Truecaller om framtiden: ”Vi står på egna ben”

Samtidigt kommer nyheten att Zenith Venture Capital, som i vintras köpte optioner i Truecaller och omvandlade dem till aktier till en total kostnad av 100 Mkr, investerar igen.

Truecaller är ett extremt spännande bolag i en genombrottsfas

Även denna gång rör det sig om befintliga aktier, som Zenith köper för sammanlagt 20 Mkr, enligt ett pressmeddelande.

”Jag tror aldrig att jag varit med om en investering där så gott som alla parametrar som låg till grund för investeringsbeslutet så konsekvent har överträffat det som ledningen förutskickade. Truecaller är ett extremt spännande bolag i en genombrottsfas rent kommersiellt och jag ser det som en ära att få investera tillsammans med entreprenörer som Alan och Nami. När vi nu fick chansen att investera ytterligare 20 miljoner var det ett mycket lätt beslut att fatta”, säger Tommy Jacobsson (NTL), ordförande i Zenith, enligt pressmeddelandet.

I mitten på 2015 ryktades bolaget leta efter nytt kapital till en värdering på 1 miljard dollar. Senare drog sig bolaget dock tillbaka från riskkapitalmarknaden.

Truecaller säger i tisdagens intervju med Di Digital att bolaget inte letar efter externt kapital. Dock har man sedan sin förra stora finansieringsrunda 2014 tagit in kapital från Zenith Venture Capital och från familjen Wattins investmentbolag Inbox Capital (NTL).

I Truecallers ägarkrets ingår riskkapitaljättar som Sequoia Capital (NTL), Niklas Zennströms Atomico (NTL) och Kleiner Perkins (NTL). Vid slutet av 2015 ägde Sequoia Capital 25 procent av bolaget, medan grundarna Alan Mamedi (NTL) och Nami Zarringhalam (NTL) vardera ägde 12 procent. 

Läs mer: Truecaller tar in 100 miljoner från Zenith

NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om investerarna, bolagen och entreprenörerna inom den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer