Annons

Svenskar satsar på erotiska ljudnoveller: ”Kan bli jättestort”

Lisa Leuhusen och Beatrice von Schwerin är två av Blanche Medias grundare.
Lisa Leuhusen och Beatrice von Schwerin är två av Blanche Medias grundare. Foto: Press och TT.
Företaget Blanche Media vill kapitalisera på den växande sextech-trenden och lanserar en ny ljudtjänst för erotiska noveller i Sverige. Bolaget fyller nu på kassan med sex miljoner kronor före lanseringen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I oktober i år lanserar Blanche Media en ny underhållningstjänst riktad mot kvinnor, med målet att presentera sex på ett sätt som inte går att hitta inom porren. 

”Med Blanchestories vill vi bidra med sunda värderingar där sex och romantik är något positivt och fint samt ge människor en möjlighet att ta del av sex som det faktiskt bör se ut – en mix av längtan, frigörelse och samtycke”, säger Beatrice von Schwerin, vd på Blanche Media.

Sextech-industrin, som Blanchestories verkar inom, omfattar produkter och tjänster inriktade på kvinnors hälsa och välbefinnande snarare än bara sexuell tillfredsställelse. Den beräknas vara värd 300 miljarder kronor globalt. Om fem år väntas värdet uppgå till 500 miljarder kronor – och sannolikt mer än så. Analysföretaget Statistics står för den kanske mest optimistiska prognosen: att branschen kan nå en omsättning på 1 200 miljarder kronor år 2026. 

Läs mer: Riskkapitalet missar sextech-revolutionen

En liknande tjänst som Blanchestories finns på den amerikanska marknaden med namnet Dispea. Forbes har rapporterat att det företaget växt sin prenumerationsbas med 84 procent under våren. 

”Den skandinaviska marknaden har saknat en underhållningstjänst likt vår och det, tillsammans med de framgångar som Dispea har rönt i USA, visar att behovet finns”, säger Beatrice von Schwerin.

Under en första omgång kommer bara en begränsad skara konsumenter bjudas in till att prenumerera. Först efter ett par månader kommer tjänsten att öppnas upp för alla.

Företaget Blanche Media, som ligger bakom tjänsten, tar in sex miljoner kronor i kapital för marknadsföring och för att bygga ett bibliotek med noveller fram till dess. Pengarna kommer ifrån riskkapitalbolag och privata investerare där advokaten Helene Hillerström Miksche är det enda namnet som offentliggjorts. Nyemissionen har ännu inte registrerats hos Bolagsverket.

”Vi fyller ett hål i marknaden. Det finns väldigt lite innehåll av den här typen. Jag tror på köpet. Jag tror att det kan bli jättestort. Det här är en eftersatt marknad i hela världen. Det borde inte kunna gå fel, bara man gör rätt”, säger Helene Hillerström Miksche.

Förutom Beatrice von Schwerin står även Catja Löfgren och Lisa Leuhusen bakom företaget som medgrundare. 

Vilka som skriver och läser in novellerna vill företaget ännu inte gå ut med. Det ska offentliggöras närmare lanseringen, men de uppger att ett par stora namn kommer vara inblandade.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer