Annons

Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Clues grundare: Moritz von Buttlar, Ida Tin, Hans Raffauf och Mike LaVigne.
Clues grundare: Moritz von Buttlar, Ida Tin, Hans Raffauf och Mike LaVigne. Foto: Clue
Det Berlinbaserade fertilitetsbolaget Clue har stort stöd bland svenska affärsänglar. Nu har bolaget tagit in 170 miljoner kronor, uppger Clues vd Ida Tin på scen på Slush.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Helsingfors) Fertilitetsappen Clue (NTL) ger kvinnor stöd att förstå sin hälsa utifrån sin menscykel.

Sedan starten 2013 har det Berlinbaserade bolaget lockat till sig ett stort antal svenska investerare, bland annat Sophia Bendz (NTL), numera på Atomico, affärsängeln Hampus Jakobsson och Soundcloud-grundarna Erik Wahlforss och Alexander Ljung.

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Sophia Bendz

Nu har bolaget tagit in 20 miljoner dollar, motsvarande 170 miljoner kronor, från bland annat Nokia Growth Partners och existerande investerare Union Square Ventures och Mosaic Ventures.

På en av scenerna på startupeventet Slush i Helsingfors medverkade Clues vd och medgrundare Ida Tin tillsammans med bland andra Lifesums operativa chef och medgrundare Marcus Gners (NTL).

”Det här är en väldigt bra dag, för vi har just stängt vår B-runda. Vi har tagit in 20 miljoner dollar och det är väldigt roligt för jag gillar verkligen att jobba med nordiska investerare,” öppnade Ida Tin med att säga.

Läs mer: Svenska änglar älskar Clue

Den nya investeringen ska delvis användas för att utveckla appen ytterligare. Clue har sedan starten tagit in cirka 280 Mkr i riskkapital och fått 5 miljoner kvinnor att använda sin app. Clue konkurrerar med bland andra svenska Natural Cycles (NTL).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer