Annons

Svenske pizzamiljardären säljer aktier för 70 miljoner kronor

Niklas Östberg är vd för Delivery Hero.
Niklas Östberg är vd för Delivery Hero. Foto: Evelina Carborn (Di).
Vd:n Niklas Östberg är en av grundarna till den tyska matleveransjätten Delivery Hero, som driver Foodora. Efter en stark kursuppgång under 2020 passar svensken nu på att sälja aktier i sitt bolag – som värderas till 215 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den tyska matleveranstjänsten Delivery Heros vd Niklas Östberg har sålt aktier i bolaget för över sju miljoner euro, motsvarande 71,3 miljoner kronor. Det framgår av officiella dokument. 

Enligt ett uttalande från Delivery Hero har Östbergs avyttring ingenting att göra med hans engagemang eller fortsatta tro på företaget, skriver Handelsblatt.

Bolaget noterades på Frankfurtbörsen under 2017 och har i dagsläget ett börsvärde på över 215 miljarder kronor efter en kraftig kursuppgång under året.

Niklas Östberg är i dag vd för koncernen och äger enligt Di Digitals uppgifter runt 1,25-1,5 procent av bolaget. 

Svensken var ursprungligen en av fyra medgrundare till Delivery Hero, som bland annat driver varumärket Foodora och tidigare Onlinepizza i Sverige. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer