Annons

Svensken nära att ta in tre miljarder kronor i jätterunda

Magnus Olsson grundade Careem 2012.
Magnus Olsson grundade Careem 2012. Foto: Victor Besa/The National UAE
Magnus Olssons taxiapp Careem, som konkurrerar med Uber i Mellanöstern, uppges vara nära att ta in kapital i en ny jätterunda. Enligt uppgift rör det sig om nästan tre miljarder kronor.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är nyhetsbyrån Bloomberg som rapporterar att Careem uppges vara nära att ta in närmare tre miljarder kronor i riskkapital. Enligt uppgift ska bolaget föra samtal med en grupp ”prominenta finansiella och strategiska investerare”.

2011 drabbades Magnus Olsson av en hjärnblödning då han arbetade på konsultfirman McKinsey. Efter att ha reflekterat över sina livsval bestämde han sig för att lämna konsultfirman, något som han tidigare berättat om i en intervju med Di Digital.

Läs mer: Svenskgrundade Careem lägger krokben för Uber i Dubai

I stället startade han 2012 Careem tillsammans med medgrundaren Mudassir Sheikha. Sedan dess har taxiappen växt kraftigt. 2015 tog Careem in en halv miljard kronor i riskkapital för att ladda upp i kampen mot Uber. Careem finns nu i tio länder i Mellanöstern och är baserat i Dubai.

Konkurrensen mellan taxiapparna är stenhård. I Indien uppges taxiappen Ola vara nära att ta in nästan sex miljarder kronor i riskkapital för att möta konkurrensen från Uber. Men värderingen på Ola har rasat med drygt 40 procent sedan den förra rundan i november 2015. Då värderades Ola till 46 miljarder kronor, i den nya rundan uppges värderingen landa på nästan 28 miljarder kronor.

Läs mer: Magnus Olssons Careem tar in en halv miljard kronor

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies