Annons

Svenskt ai-bolag tar in 30 miljoner – siktar mot notering

Qlucores mjukvara.
Qlucores mjukvara. Foto: Press.
Svenska Qlucore har tagit fram en ai-mjukvara som ska förenkla datahanteringen inom läkemedelsindustrin och universitetsvärlden. Nu fyller bolaget på kassan och siktar på en notering under de kommande tolv månaderna. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska bolaget Qlucore tar in 30 miljoner kronor i en nyemission, som blev övertecknad och leddes av den franska kapitalförvaltaren Eiffel Investment Group. 

Pengarna ska vigas till försäljningsaktiviteter och för nyanställningar inom teknikutveckling.

Värderingen i transaktionen, som ännu inte registrerats hos Bolagsverket, är inte offentliggjord.

Qlucore utvecklar en programvara baserad på artificiell intelligens, ai. Tanken är att enklare analysera stora och komplexa mängder data, visualisera dessa på ett begripligt sätt och ge snabbare resultat. 

Bolaget har enligt utsago över 200 kunder internationellt inom läkemedelsindustrin och universitetsvärlden. De riktar sig främst mot forskning inom biovetenskap och bioteknik, där man särskilt ser framtida affärsmöjligheter inom cancerdiagnostik.

Qlucore grundades 2007 i Lund av Thoas Fioretos, Magnus Fontes, Johan Råde och Carl-Johan Ivarsson. 

Bolaget aviserar även att de siktar på att genomföra en notering inom de närmaste tolv månaderna, men preciserar inte vilken handelsplats det gäller.

Under sitt senaste räkenskapsår, som var brutet och löpte fram till slutet av april 2020, omsatte bolaget knappt 13 Mkr med en vinst om drygt 1 Mkr. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer