Annons

Svenskt blockchain-bolag tar in 30 miljoner

Med Chainvines teknik ska vinbranschen kunna detaljspåra sina flaskor världen över.
Med Chainvines teknik ska vinbranschen kunna detaljspåra sina flaskor världen över. Foto: TT
Blockkedjebolaget Chainvine fyller på kassan med knappt 30 miljoner kronor. Investerare är brittiska Deepbridge Capital. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Chainvine (NTL) utvecklar blockkedjelösningar som gör leverantörskedjor mer transparenta och möjliggör smarta kontrakt mellan olika parter.

Stockholmsbolaget, som grundades 2016, fyller nu på kassan med 29 miljoner kronor. Investerare är brittiska Deepbridge Capital, enligt ett pressmeddelande.

“Deras avsevärda expertis kommer att visa sig ovärderlig när vi kommersialiserar och skalar upp vår affär. Vi tror verkligen att teknologin kring distribuerade liggare har potential att förändra hur företag verkar”‚ säger Chainvines vd och medgrundare Oliver Oram i en kommentar.

Läs mer: Chainvine vill sätta stop för vinfusket med blockkedjeteknik 

Chainvines lösningar stödjer sig på blockkedjan som en decentraliserad och transparent liggare över varor som fraktas världen över.

Med tekniken ska vinköpare kunna följa leveranser över världen och till exempel kunna se vilken temperatur en flaska har, var den befinner sig och hur den fraktas. Chainvine samarbetar också med Stena Stål för att digitalisera stålbolagets leverantörsskedja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer