Annons

Svenskt e-sportbolag i avtal med global speljätte

Det svenska e-sportbolaget G-Loot har tecknat avtal med spelutvecklaren EA Games. ”Partnerskapet med EA blir en av våra viktigaste inkomstkällor under 2020”, säger G-Loots e-sportschef Simon Sundén.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska e-sportbolaget G-Loot har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med speljätten EA. Avtalet beskrivs som ett partnerskap mellan G-Loots e-sportsliga GLL (Global Loot Leage) och EA:s succéspel Apex Legends.

”Detta är ytterligare ett bevis för att den här marknaden går från offline till online. EA är världens näst största spelutvecklare och de har valt oss som officiell e-sportspartner för 2020 och 2021”, säger Patrik Nybladh, vd och grundare på G-Loot.

Läs mer: Nybladh är en av Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer under 40

EA är världens näst största spelutvecklare och de har valt oss som officiell e-sportspartner.

Samarbetet innebär i praktiken att tävlande från och med 2020 kan spela och vinna pengar på Apex Legends i e-sportsligan GLL. Totalt ska G-Loot arrangera kring ett halvt dussin tävlingar under 2020 som börjar online, men med finaler som hålls inför publik i olika tv-studios runt om i världen. 

”Partnerskapet med EA blir en av våra viktigaste inkomstkällor under 2020. Det här är tävlingar med miljontals kronor i potten. Vi tjänar pengar både från spelare, men även från sponsorer och andra partners”, säger Simon Sundén, e-sportschef på G-Loot. 

G-Loot grundades 2015 och erbjuder en plattform som låter deltagare i e-sportstävlingar satsa pengar på sig själva. De kan göra detta på egen hand, eller ihop med vänner, familj och andra uppbackare. Rent juridiskt rör det sig alltså om sport, ”skill-based games”, och inte betting likt det som sker på många kasino- och pokersajter.

I slutet av november kunde Di Digital rapportera att G-Loots vd Patrik Nybladh för närvarande reser runt i världen i hopp om att dra in en stor summa pengar i riskkapital. Målet är att ta in en dryg miljard i riskkapital innan nästa sommar, enligt en källa till Di Digital.

”Ja, jag kan bekräfta detta. Vi har valt att gå vidare med Carnegie och Goldman Sachs och ser över de möjligheter som de presenterat för oss”, sa Patrik Nybladh till Di Digital den 19 november.

Läs mer: Svenska e-sportbolaget ska ta in miljardbelopp – har anlitat Goldman Sachs och Carnegie 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer