Annons

Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Anette Nordvall

Anette Nordvall, affärsängel.
Anette Nordvall, affärsängel.
Di Digital lyfter fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet. Ängelinvesteraren Anette Nordvall är en av dem.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-investerarna är ofta själva entreprenörer, en del sitter på ett stort kapital att investera andra på betydelsefulla nätverk. Det är personer som gör en stor insats för att nya svenska entreprenörer ska få chansen att pröva sina vingar.

Den artonde personen på listan är Anette Nordvall (NTL)

  • Ålder: 53.
  • Gör: Investerare och affärsängel.
  • Placering i fjol: 13.
  • Utbildning: Bergs School of Communication

Bakgrund:

Anette Nordvall är partner i Stockholms Affärsänglar, STOAF, som består av 50 privatinvesterare. Hon gör mellan tre och fem nya investeringar årligen med gruppen. Hennes intresse för investeringar sträcker sig tillbaka till gymnasietiden och hon har under sin karriär varit med och bidragit till att fler kvinnor tagit sig in i branschen.

”2010 bestod STOAF i princip bara av äldre män. Nu är vi 15 kvinnor och oerhört medvetna om att vi inte bara har jämnare fördelning vad gäller kön utan även ålder, jobb och livsbakgrund. Det är viktigt i allt vi gör framåt, och något vi jobbar aktivt och medvetet med”, säger Anette Nordvall.

Allmänt:

Anette Nordvall gör såväl egna investeringar som investeringar tillsammans med STOAF. Den senaste tiden har hon börjat fokusera på bolag som vill hitta lösningar till världens globala mål. Ett exempel är DayOne Response som har tagit fram en vattenrenande påse som ger tio liter rent dricksvatten per användning, med ett filter som klarar 600 liter.

”Tricia Compas-Markman som är grundaren var med i en entreprenörstävling som utlystes förra året, där jag satt med i panelen och valde att stödja och följa henne vidare”.

För tillfället bor och arbetar Anette Nordvall i Silicon Valley där hon kartlägger ekosystemet för startups för att ta med de bästa bitarna till Sverige. Hon lägger också en hel del tid i de bolag hon investerar direkt i. Bland annat är hon styrelseordförande i COVR Security, ett bolag hon gick in i vid årsskiftet och som börjar närma sig expansion. De har en app som fungerar som en autentisering av ditt lösenord, att den som loggar in verkligen är du.

”Peter Alexanderson, som designade BankID, har skapat en skalbar autentisering som ger kontrollen till användaren. Det är en B2B-lösning som kan mer än att bara svara ja eller nej.”

  • Investeringsgeografi: Sverige och USA.
  • Investeringssektorer: Ny teknik, med-tech, globala mål.
  • Investeringsstadie: Sådd.
  • Portföljbolag i urval: COVR Security, Versasec, Neybers, DayOne Response, AQUIS, Uniti, Competencer, Imagimob, Beibamboo, Gradientech, Junyverse, och WTS Trax.

Se hela Anette Nordvalls profil på nordictechlist.com


Så har vi utsett Sveriges mäktigaste tech-investerare:

Di Digital lyfter under några veckor fram de 52 mest framträdande privatinvesterarna i den svenska internetsektorn. Personerna på listan har viktats efter fem kriterier såsom renommé, kapital och historik. I listan ingår inte personer som i första hand investerar andras pengar, såsom anställda på riskkapitalbolag.

Läs mer här: Nu presenterar vi Sveriges mäktigaste tech-investerare

Om nordictechlist.com:

Nordictechlist.com är Di Digitals databas över den nordiska techsektorn. I databasen, som lanserades sommaren 2016, ingår personer, bolag och investeringar. Databasen utgör grunden för Di Digitals investerarlista och är öppen för vem som helst att ta del av.

Fjolårets lista: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer