Annons

Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Fredrik Tilander

Fredrik Tilander, vd för Backstage Invest.
Fredrik Tilander, vd för Backstage Invest. Foto: Elin Lindwall (grafik)
Di Digital lyfter fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet. Fredrik Tilander, vd för Backstage Invest, tar sig in på listan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-investerarna är ofta själva entreprenörer, en del sitter på ett stort kapital att investera andra på betydelsefulla nätverk. Det är personer som gör en stor insats för att nya svenska entreprenörer ska få chansen att pröva sina vingar.

Det femte namnet ur kortleken är: Fredrik Tilander (NTL)

  • Ålder: 43 år.
  • Gör: VD Backstage Invest.
  • Placering i fjol: Ny på listan.
  • Utbildning: Handelshögskolan i Göteborg.

Bakgrund:

Managementkonsult på EY, grundare Poolingpartner, tog över som vd för familjens investeringsbolag Backstage Invest 2003.

Allmänt:

Fredrik Tilander är vd för Backstage Invest som startades av hans pappa Jörgen Tilander som började göra ängelinvesteringar redan på 80-talet. Backstage Invest investerar direkt i främst svenska bolag. Man är även med i investerarnätverket True Global Ventures och GP Bullhounds fond Sidecar. Investeringsfilosofin är oppurtunistisk och Backstage har investerat i allt från fintech till restauranger.

Bland de större investeringarna finns innehavet i hörlurstillverkaren Zound Industries, man var även delägare i Neonet som köptes av Orc Group.

 

  • Investeringsgeografi: Investerar främst Sverige men även i Norden tillsammans med andra investerare.
  • Investeringssektorer: Investerar ofta i tjänsteföretag och finanssektorn men kan gå in i det mesta.
  • Investeringsstadie: Från sådd till expansionskapital.
  • Portföljbolag i urval: Zound Industries, 24 storage, ETNetwork, Tradeextensions.
  • Tidigare exits i urval: Neonet, Xanté.

 

Se Fredrik Tilanders profil på Nordictechlist.com

Här hittar du hela listan hittills.


Så har vi utsett Sveriges mäktigaste tech-investerare:

Di Digital lyfter under några veckor fram de 52 mest framträdande privatinvesterarna i den svenska internetsektorn. Personerna på listan har viktats efter fem kriterier såsom renommé, kapital och historik. I listan ingår inte personer som i första hand investerar andras pengar, såsom anställda på riskkapitalbolag.

Läs mer här: Nu presenterar vi Sveriges mäktigaste tech-investerare


Om nordictechlist.com:

Nordictechlist.com är Di Digitals databas över den nordiska techsektorn. I databasen, som lanserades sommaren 2016, ingår personer, bolag och investeringar. Databasen utgör grunden för Di Digitals investerarlista och är öppen för vem som helst att ta del av.

Fjolårets lista: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer