Annons
Bo Mattsson är ny på Di Digitals lista över tech-investerare.

Sveriges mäktigaste tech-investerare: Bo Mattsson

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Senion, Playish, Sios och Bagpal är bland bolagen som pitchar när Startup Tour når Linköping. Jenny Nordenborg och Koshi Hamedi, både längst till höger i bild, intervjuas på scen. Foto: Kollage.

De står på scen när Startup Tour kommer till Linköping

Bekräftat: Northvolt till Skellefteå och Västerås

Bitcoin klubbas 50 procent dyrare hos Kronofogden

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Sveriges mäktigaste tech-investerare: Bo Mattsson

Bo Mattsson är ny på Di Digitals lista över tech-investerare.
Bo Mattsson är ny på Di Digitals lista över tech-investerare.
Di Digital lyfter fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet. Cint-grundaren Bo Mattsson är med på listan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-investerarna är ofta själva entreprenörer, en del sitter på ett stort kapital att investera andra på betydelsefulla nätverk. Det är personer som gör en stor insats för att nya svenska entreprenörer ska få chansen att pröva sina vingar.

Nästa person på listan är Bo Mattsson (NTL).

  • Ålder: 56 år.
  • Gör: Investerare.
  • Placering i fjol: Ny på listan.
  • Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm.

Bakgrund:

Efter Handelshögskolan handlade Bo Mattsson privat och byggde enkla tradingsystem. Han var ansvarig för diverse tradingdeskar och byggde upp Swedbanks fondkommission 1990. Som ett led i det skapade han Europas första aktiehandeltjänst på nätet, Nettrader som släpptes våren 1996.

“Alla slutade inom 8-9 månader, det gick inte längre att bedriva det inom Swedbank, det var extremt framgångsrikt och hade växt ur kostymen. Då blev jag entrepenör istället och har inte sett bakåt sedan dess”, säger han.

Efter det byggde Bo Mattsson tillsammans med en kompanjon upp Eurotrader, som senare såldes till Nordnet där han även blev en del i styrelsen 2003 och fortfarande sitter kvar. År 2000 var Bo Mattsson med och grundade Mangold fondkommission. 1999 grundade han konsumentwebbplatsen Cint. Efter att ha gjort om tjänsten 2004 och nylanserat 2005 så valde han tillsammans med övriga ägare att sälja bolaget 2015 till Nordic Capital. 

 

Allmänt:

När det kommer till nya investeringar har Bo Matsson varit synnerligen aktiv med fem nya investeringar bara under 2016. 

“Jag är synnerligen individinriktad, jag går nästan bara på vilken personen är bakom. Är det en bra person kan nästan vilket skrot som helst bli bra”, säger han. 

Vilken typ av personer investerar du i?

“Någon som kallar en spade för en spade. Går det dåligt så försöker vissa prata i förskönande termer istället för att säga att det gick åt skogen. Annars ska de ha lätt att samla folk runt sig, se ljuset i tunneln och vara 100 procent engagerade i det de åtar sig. Envishet i kombination med engagemang och 100 procent ärlighet. Sedan är det ju inte dumt om människan har en god idé, båda fötterna på jorden och inga konstigheter".

 

Se hela Bo Mattssons profil på nordictechlist.com.


Så har vi utsett Sveriges mäktigaste tech-investerare:

Di Digital lyfter under några veckor fram de 52 mest framträdande privatinvesterarna i den svenska internetsektorn. Personerna på listan har viktats efter fem kriterier såsom renommé, kapital och historik. I listan ingår inte personer som i första hand investerar andras pengar, såsom anställda på riskkapitalbolag.

Läs mer: Nu presenterar vi Sveriges mäktigaste tech-investerare.

Om nordictechlist.com:

Nordictechlist.com är Di Digitals databas över den nordiska techsektorn. I databasen, som lanserades sommaren 2016, ingår personer, bolag och investeringar. Databasen utgör grunden för Di Digitals investerarlista och är öppen för vem som helst att ta del av.

Fjolårets lista: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post