Annons

Sveriges mäktigaste tech-investerare: Johan Siwers

Di Digital lyfter fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet. Johan Siwers, partner på Recapex är med på listan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tech-investerarna är ofta själva entreprenörer, en del sitter på ett stort kapital att investera andra på betydelsefulla nätverk. Det är personer som gör en stor insats för att nya svenska entreprenörer ska få chansen att pröva sina vingar.

Den tjugosjunde personen på listan är Johan Siwers (NTL)

  • Ålder: 47 år.
  • Gör: Partner Recapex.
  • Placering i fjol: Ny på listan.
  • Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm.

Bakgrund:

Johan Siwers började som Luma på Kinnevik efter studierna. Fortsatte sedan vidare till Spray under slutet av 90-talet och efter det till Schibsted där han arbetade som affärsutvecklingschef för Scandinavia Online. Efter att Scandinavia Online börsnoterats och it-haussen lagt sig arbetade Johan Siwers på IAC som ansvarig för Match.com i norra Europa och rådgivare åt bolaget fram till 2011.

Allmänt:

Idag driver Johan Siwers investeringsbolaget Recapex tillsammans med Niklas Eklund och Christopher Persson, som båda var med och byggde upp bolaget Bookatable som 2016 såldes till Guide Michelin. Efter försäljning jobbar trion helt med investeringar i andra bolag, med fokus att göra dem flygfärdiga för internationell expansion.

Recapex har ett drygt tiotal portföljbolag och letar aktivt efter fler investeringar. Fokus ligger på svenska bolag i tidiga faser.

”Vi blandar rena investeringar med operationella investeringar. Vi är entreprenörer i grunden och gillar att jobba operativt”, säger Johan Siwers.

Recapex samarbetar med Axel Johnson-gruppen genom det delägda investeringsbolaget D-Ax.

”Vi har investerat i 6 bolag tillsammans och det är en viktig del av vår verksamhet. Det gör att vi har en fot i startupvärlden och en hos storföretagen”, säger Johan Siwers.

Johan Siwers är också med i ängelnätverket DHS Venture Partners (NTL). 

  • Investeringsgeografi: Norden.
  • Investeringssektorer: Brett inom tech, fokus på digitala tjänster.
  • Investeringsstadie: Tidig sådd till A-rundor.
  • Portföljbolag i urval: Pinmeto, Planday, Qasa, Competencer, Loop54, Winnow.

Se hela Johan Siwers profil på nordictechlist.com


Så har vi utsett Sveriges mäktigaste tech-investerare:

Di Digital lyfter under några veckor fram de 52 mest framträdande privatinvesterarna i den svenska internetsektorn. Personerna på listan har viktats efter fem kriterier såsom renommé, kapital och historik. I listan ingår inte personer som i första hand investerar andras pengar, såsom anställda på riskkapitalbolag.

Läs mer här: Nu presenterar vi Sveriges mäktigaste tech-investerare

Om nordictechlist.com:

Nordictechlist.com är Di Digitals databas över den nordiska techsektorn. I databasen, som lanserades sommaren 2016, ingår personer, bolag och investeringar. Databasen utgör grunden för Di Digitals investerarlista och är öppen för vem som helst att ta del av.

Fjolårets lista: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies