Annons

Swedbank Robur hjälper Lime till Stockholmsbörsen

Erik Syrén, vd Lime.
Erik Syrén, vd Lime.
Swedbank Roburs Microcap-fond och affärsängeln Martin Gren investerar i CRM-bolaget Lime, tidigare Lundalogik. Bolaget siktar på en börsnotering i Stockholm under detta år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

CRM-bolaget Lime, tidigare Lundalogik, siktar på en börsnotering i Stockholm under detta år. Men innan det väljer bolaget att ta in två nya storägare i Swedbank Roburs Microcap-fond och affärsängeln Martin Gren, skriver Breakit.

De nya ägarnas intåg innebär att huvudägaren, riskkapitalbolaget Monterro, går ned med tio procent till 60 procent av kapitalet i Lime. Nästa steg är en listning av Lime.

”Vi är i slutfasen att utse en finansiell rådgivare och huvudspåret är att vi noterar Lime under 2018”, säger Peter Larsson, partner på Monterro.

Läs mer: Swedbank Robur finansierade Mags förvärv – vill börsnotera bolaget 

I samband med noteringen uppger Monterro att man kommer sälja fler aktier i Lime.

“Vår plan är att vara kvar som långsiktig ägare även efter en börsnotering men självklart kommer vi sälja en del aktier för att få till en ägarspridning”, säger Peter Larsson.

Lime konkurrerar med bland andra it-jättar som Salesforce. Affärsmodellen är den samma, det vill säga den är uppbyggd på att kunderna använder en molnbaserad tjänst och tecknar ett abonnemang som förnyas årsvis (SaaS).

Sett till det finansiella resultatet ska Lime under 2017 ha omsatt närmare 200 miljoner kronor och gjort en vinst av runt 40 miljoner kronor.

Swedbank Roburs Microcap-fond och fonden Swedbank Robur Ny Teknik investerar allt oftare i bolag på väg mot börsen. Man tar även en mer aktiv roll i finansiering av förvärv. 

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer