Annons

Synskadade vill få bort elscootrarna från gatorna

Synskadades riksförbund Stockholms stad kräver att staden tar och forslar bort elsparkcyklarna.
Synskadades riksförbund Stockholms stad kräver att staden tar och forslar bort elsparkcyklarna. Foto: Johan Nilsson/TT
Elscootrarna som breder ut sig i svenska städer har både välkomnats och kritiserats. Nu vill Synskadades riksförbund få bort de från Stockholms gator. ”Så här tanklöst kan man inte få hantera vår gemensamma miljö”, skriver de i ett uttalande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är Synskadades riksförbund Stockholms stad som gått ut med det kritiska uttalandet, vilket Stockholm direkt var först med att rapportera. 

”Överallt ligger dessa sparkcyklar och skräpar mitt i gångstråken och många är rapporterna från våra medlemmar och andra som fallit handlöst, slagit sig eller skadats på dessa fordon”, skriver förbundet.

Förbundet hänvisar till att staden i somras antog ett program om tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning, som bland annat innebär att hinder ska åtgärdas för att miljöerna användbara för alla medborgare.

”Så här tanklöst kan man inte få hantera vår gemensamma miljö”, avslutas uttalandet som publicerades efter förbundets årsmöte.

Stockholms stads trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP), har tidigare öppnat för att införa speciella zoner där elscootrarna får parkeras för att inte stå i vägen för gångtrafikanter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies