Annons

Tar in 10 miljoner – bygger ett globalt bank-id

Anette Nordvall utanför Nordic Innovation House i Palo Alto, där hon ibland håller till. Foto: Miriam Olsson Jeffery
Anette Nordvall utanför Nordic Innovation House i Palo Alto, där hon ibland håller till. Foto: Miriam Olsson Jeffery
Malmöbolaget Covr Security plockar in 10 miljoner kronor till en internationell expansion. Bolaget bygger en slags internationell version av bank-id.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En värld fri från användarnamn. Lösenordsfria inloggningar. Det är några av löftena bakom Covr Security.

Bolaget grundades i Malmö i början av 2015 av tech-entreprenören Patrik Malmberg och it-säkerhetsexperten Peter Alexanderson. Peter Alexanderson var bland annat en av nyckelpersonerna bakom bankernas säkerhetssystem Bank-id. Och det är just en internationell version av Bank-id som Covr Security (NTL) jobbat med att utveckla.

Bolagets mål är att samla alla användarens log-in i en app, som styrs av en pinkod eller biometric-funktion som fingeravtrycksläsare. Det unika med tjänsten är att man få veta när någon obehörig försöker logga in och använda ens e-post, kreditkort eller internetbank.

Med vår teknik kan man ta bort alla användarnamn och lösenord.

”Vi är världsbäst på att autentisera förfrågningar. Med hjälp av vår teknik kan man ta bort alla användarnamn och lösenord och istället identifiera sig via vår app”, förklarar Anette Nordvall, affärsängel och ordförande i Covr Security.

Hon köpte in sig i bolaget ett halvår efter starten och äger idag cirka 5 procent av företaget.

Nu står det klart att Covr Security tagit in 10 Mkr i januari månad. Bakom investeringen står en rad affärsänglar, bland andra Anette Nordvall (NTL) själv och Victor Bengtsson, en av storägarna bakom elektronikjätten Netonnet. I samband med investeringen värderas bolaget till cirka 100 miljoner kronor.

”Idag är vi 25 personer med verksamhet i Norden. Vi ska anställa tio personer och expandera till USA och övriga världen. Vi anställer säljare, kommunikatörer och utvecklare för att skala upp verksamheten internationellt”, säger Anette Nordvall, som delar sin tid mellan Stockholm och Silicon Valley.

Anette Nordvall är annars känd för sitt engagemang i Stockholms Affärsänglar och som rådgivare till Capital A Partners, som nyligen startade en nordisk ”deep tech”-fond ihop med Butterfly Ventures i Finland. Covr Security tog så sent som i april i fjol in 8 Mkr i riskkapital. Bolaget hade under 2016 en väldigt blygsam omsättning och visade röda siffror.

”Under 2017 hoppas vi omsätta cirka 10 miljoner kronor och nå breakeven”, säger Anette Nordvall.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer