Annons

De tar in 53 miljoner till sitt ”Kry för veterinärer”

Lina Gruvstad, chefsveterinär, Joakim Widigs, CTO, och David Prien, vd.
Lina Gruvstad, chefsveterinär, Joakim Widigs, CTO, och David Prien, vd.
Den digitala veterinärkliniken Firstvet tar in kapital och siktar på en expansion i Europa. Bolaget erbjuder djurägare kostnadsfria veterinärbesök på nätet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Firstvet lanserades 2016 och erbjuder djurägare veterinärbesök genom mobil, surfplatta och dator. Genom sina samarbeten är tjänsten kostnadsfri för alla med giltig försäkring. 

Bolaget ska nu expandera i Europa och tar därför in 53 miljoner kronor i kapital. Bakom investeringen står främst riskkapitalbolaget Creandum (NTL), med veteranen Staffan Helgesson som ansvarig partner. Creandum är kanske främst känt som en av de första investerarna i succébolagen Spotify och Izettle. Även Firstvets befintliga ägare, inklusive ett antal experter inom telemedicin, är med och investerar.

”Vi är särskilt glada över att ha fått in Creandum som investerare, eftersom de har god erfarenhet av denna typ av tjänst, främst genom Kry. Det har dessutom känts väldigt viktigt att de delar våra grundvärderingar - att det viktigaste är att bygga en bra tjänst som låter oss hjälpa så många som möjligt,” säger David Prien, vd och medgrundare på Firstvet.

Läs mer: Djur-affär: Vetzoo köps upp av finsk jätte

Han uppger att pengarna ska användas för att fortsätta Firstvets snabba utrullning i Sverige och Finland. Bolaget hoppas även snabbt sprida sin tjänst till övriga nordiska länder och sedan vidare ut i resten av Europa.

“Det finns ett behov av att etablera en oberoende aktör, då många saknat en naturlig första kontaktpunkt när man behöver veterinärhjälp. Våra veterinärer är otroligt duktiga och tjänsten vi har skapat tjänar egentligen hela branschen på”, säger David Prien.

Firstvets veterinärer erbjuder råd, diagnos, remiss och i viss utsträckning även recept. Om fysisk undersökning behövs kan bolaget även remittera sjuka eller skadade djur till närmsta och mest lämpade fysiska klinik. 

Sedan lanseringen har tjänsten vuxit med 25 procent per månad och förmedlar i dag 4 500 samtal per månad i Sverige.

Läs mer: Finska jätten slukar ytterligare ett svenskt djurbolag 

Teamet bakom bolaget har lång erfarenhet av djurbranschen. Flera av bolagets grundare, däribland ordförande Per Victor, var bland annat med och startade Vetzoo, som är Sveriges ledande e-handelsplats för husdjursprodukter.

Bolaget rekryterar nu veterinärer och personal inom teknik och marknadsföring.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer