Annons

Techbolagen sjunker på listan – inte längre populäraste arbetsplatsen

Facebooks kontor i New York, och Googles huvudkontor i Kalifornien.
Facebooks kontor i New York, och Googles huvudkontor i Kalifornien.
Att jobba på ett stort techbolag har länge pekats ut som en drömarbetsplats. Men nu ser bolagens omåttliga popularitet som arbetsgivare ut att sjunka. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sajten Glassdoor tar varje år fram en lista över de mest populära arbetsgivarna i USA. Rankingen bygger på anonyma omdömen från anställda och tidigare anställda. 

Det handlar alltså om en rad olika bolag inom olika segment. Hittills har techbolagen gjort bra ifrån sig – framför allt Google och Facebook, där den sistnämnda legat på förstaplatsen. 

Men i år ser det desto mörkare ut för techjättarna, som lämnat topp 10-skiktet. Facebook har blivit nedpetade till plats 23, och Google ligger på plats elva med motiveringen: 

”En balans mellan arbetsplats och fritid, förmåner, kompensationer, att få bestämma själv och kvaliteten av kollegorna är utan motstycke”. 

Men den senaste tiden har också en annan bild av Google som arbetsgivare målats upp. Nyligen lämnade det amerikanska fackförbundet Communcations Workers of America in en stämning av moderbolaget Alphabet. De menar att Google har avskedat fyra anställda när de ville engagera sig fackligt. 

Amazon finns inte med på listan. 

Läs mer: Högt antal arbetsskador på Amazon 

Högst upp på listan är mjukvaruföretaget Hubspot. Bland de topp 100 bolagen finns också konsultföretag, som Boston Consulting Group och PWC. Och hambugerkedjan In-N-Out Burger missar precis en pallplats, på sin fjärdeplats. 

Längst ned på listan av de techbolag som kvalat in hamnar Apple. En person som varit anställd på bolaget i åtta år skriver i sitt omdöme att: 

”Några av förmånerna har minskat de senaste åren, inklusive cafeupplevelsen på jobbområdet.”

Urval från listan: 

11. Google

12. Linkedin

21. Microsoft 

23. Facebook 

33. Surveymonkey 

34. Salesforce 

39. Adobe 

69. Slack 

84. Apple 

 

På Facebooks kontor i London kan medarbetare sitta i en soffa förklädd till en minibuss från Volkswagen.
På Facebooks kontor i London kan medarbetare sitta i en soffa förklädd till en minibuss från Volkswagen. Foto: Facebook press

Läs mer: Månadslön på 128.000 – här är techbolagen som betalar bäst 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer