Annons

Techbolagen som ligger illa till under 2020

Hajpen vänder för elscootrarna – Lime tvingades nyligen att säga upp 100 anställda.
Hajpen vänder för elscootrarna – Lime tvingades nyligen att säga upp 100 anställda.
Elscootrar och AR-glasögon återfinns på publikationen The Informations lista över bolag som kan få ett tufft år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Framtiden för bolag som har fått miljontals dollar i investeringar och bränt mycket kapital, men fortfarande står utan en fungerande affärsmodell är ofta oviss. Det är med den utgångspunkten som redaktionen på The Information listar bolag man tror ligger illa till under 2020.

Listan består av åtta bolag som har stor tillväxt, men som börjar få slut på kapital. Två av de mer kända namnen är elscooterbolaget Lime, som nyss sa upp 100 personer, och det hajpade AR-bolaget Magic Leap, som i det tysta har börjat låta anställda gå. 

Läs också: Elscooterbolaget Lime säger upp hundra personer

Även Starsky Robotics, San Francisco-bolaget som utvecklar självkörande lastbilar, och Foresight AI, som har tagit fram en simuleringsmjukvara för självkörande bilar är med på listan. Foresight AI ska, enligt uppgifter i december, ha varit i uppköpsdiskussioner med Uber.

På torsdagen kom också en rapport från Techcrunch om att marijuana-leveranstjänsten Eeze, som har kallat sig ”ett Uber för gräs”, har problem.

”Om Eaze misslyckas, kan det vara en markering för seriös växtvärk mitt i den 'gröna rusningen' av nystartade företag inom marijuana-området”, skriver Techcrunch.

Länk till twitter

Läs också: Riskkapitalinvesteringarna i USA på väg mot nytt rekordår – nu kan trenden vända

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer