Annons

Techbuddy femdubblar försäljningen

Tahero Nori, medgrundare på delningsekonomiföretaget Techbuddy.
Tahero Nori, medgrundare på delningsekonomiföretaget Techbuddy.
Det råder bråda tider för Techbuddys frilansade tekniker. Sedan årsskiftet har försäljningen ökat med drygt 500 procent och startupbolaget gör sig redo för nya marknader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Delningsekonomiföretaget Techbuddy kopplar samman frilansande tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver hjälp att lösa tekniken. En efterfrågad tjänst har det visat sig – under första kvartalet i år femdubblades försäljningen jämfört med fjärde kvartalet 2017. 

Bolaget har samarbeten med flera stora teknikkedjor som bland annat Telia, Tele2, Mediamarkt och Apple Premium Reseller.

Vi har tekniker som har sagt upp sig för att jobba heltid som frilansande "techbuddy".

”Våra samarbetspartners har förstått hur mycket tjänsten betyder för deras kunder. En av anledningarna till att vi växer så kraftigt nu är att de pushar väldigt hårt för Techbuddy och gör mycket reklam för oss. Man erbjuder sina kunder en "techbuddy" när de köper en produkt”, säger Tahero Nori, medgrundare till bolaget.

Läs mer: Techbuddy utökar samarbetet med Telia 

Idag har Techbuddy 500 aktiva tekniker anslutna till tjänsten i Sverige och 4000 till som har ansökt för att få vara med. Inom sex månader är målet att bli 1000 tekniker.

”Vi har tekniker som har sagt upp sig för att jobba heltid som frilansande "techbuddy". Jag tror stenhårt på att den här typen av delningsekonomi är framtiden”, säger Tahero Nori.

Bolaget grundades 2015 av Tahero Nori och David Ovsepian och tjänsten lanserades i juli 2016. Sedan dess har det gått snabbt. Hösten 2016 tog bolaget in 5 miljoner kronor av affärsängeln och Ownit-grundaren Stefan Tengvall (NTL). Mindre än ett år senare tog bolaget in ytterligare drygt 21 miljoner kronor i riskkapital från Inbox Capital och Foresight Group.

Förra året gick Techbuddy in på den spanska marknaden. Hittills är 100 tekniker är anslutna till tjänsten där.

Vi kommer att gå med vinst inom en till tre månader och redan nu växer vi organiskt på eget kapital.

När Di Digital når Tahero Nori är han i Madrid och förhandlar fram nya samarbetsavtal med två stora techbolag som ska bli klart 1 juni i år. Vilka de är kan han ännu inte avslöja, men han berättar att Techbuddy behöver rekrytera 6000 nya tekniker för att möta behovet.

Läs mer: Investerarna: ”Sverige halkar efter inom e-handel av tjänster” 

Samtidigt pågår processen att starta upp i Norge, Danmark, Singapore och Tyskland. På den sistnämnda marknaden ska tjänsten vara igång inom fyra månader. Innan dess förväntar sig bolaget att gå med vinst.

”Det skulle ha skett tidigare om det inte var för att vi expanderade så kraftigt. Vi kommer att gå med vinst inom en till tre månader och redan nu växer vi organiskt på eget kapital”, säger Tahero Nori.

Läs mer: Techbuddy tävlar om miljonvinst i Startup Tour 2017 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer