Annons

Techbuddys grundare: ”Det var déjà vu att se barn i fabrikerna”

Techbuddys grundare Tahero Nori berättar om sin resa i senaste Startup Stories.
Techbuddys grundare Tahero Nori berättar om sin resa i senaste Startup Stories.
Techbuddys grundare Tahero Nori talar ut om sin hatkärlek till hemelektronik i podden Startup Stories. Han berättar bland annat om hur barnarbetare på fabriker i Kina väckte minnen från sin egen tid som flykting. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Som ung och teknikfrälst kille kunde Tahero Nori knappt tro det var sant första gången han besökte Media Markts megabutik i Västerås. Hur kunde en tysk hemelektronikkedja våga satsa på en megabutik i en mellanstor svensk stad?

Fascinationen för alla de senaste prylarna ledde till ett extraknäck som förvandlades till en prestigefull trainee-plats inom elektronikkoncernen. Tahero Nori flyttade till huvudkontoret i Ingolstadt där han tidigt blev känd för sitt driv, envishet och sina egensinniga idéer. 

”Dom kallade mig för 'the brown horse' i Tyskland. Det är ett ordspråk. Man kan inte hålla i den här personen. Han kommer alltid komma undan”, berättar Tahero Nori i Startup Stories. 

Det handlar om att vända extremt mycket negativ energi till något positivt.

Han berättar även hur åren i Tyskland fick honom att förstå alla led i produktionskedjan, från tillverkningen i fabrikerna i Kina till logistiken och marknadsföringen i butikerna i väst.

Kan du dela något aha-ögonblick?

”Ja, när jag såg barn jobba i fabriken. Det var inte kul att se. För mig var det även lite déjà vu att se var jag kommer ifrån. Jag tänkte: Det här är ju inte bra.”

Du såg baksidan av hemelektronikmarknaden?

”Ja. Den får en massa konsekvenser. Det är kul att hålla en telefon i handen. Men när man kollar på produktionskedjan är det inte alls lika trevligt.”

I poddintervjun delar Tahero Nori även med sig om om sina minnen från barndomen då han flydde genom Europa med sin familj från Iran. 

”Vi bodde lite överallt. I parker, under lastbilar, i källare. Jag har inte bearbetat det mer än att jag blir starkare för varje dag som går. Det handlar om att vända extremt mycket negativ energi till något positivt”, säger han.

Läs mer: Kom hit som flykting – skapar jobb åt tusentals ungdomar 

Techbuddy är i dag ett slags ”Uber för techsupport”. Men när Tahero Nori startade verksamheten var tanken att även kvalitetssäkra hela produktionskedjan. 

”Från början ville jag förändra hur vi producerar och konsumerar. Vi har byggt en plattform som gör att man kan scanna en produkt och se 'supply chain' hela vägen tillbaka. Jag ville ha kameror i fabrikerna så man kan se att barn inte jobbar där. Jag var besatt av att det inte skulle fortsätta att produceras på det sättet.”

”Jag försökte göra för mycket samtidigt och var på väg i personlig konkurs ett antal gånger”, berättar Tahero Nori i Startup Stories. 

Techbuddy lanserades i Sverige 2017. I dag finns tjänsten även i Spanien och Israel och sysselsätter drygt 1 100 ambulerande tekniker. 

Lyssna på intervjun med Oscar Höglund här:

https://embed.acast.com/startupstories/taheronori-techbuddy

Du hittar även Startup Stories på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Startup Stories? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Recensera podden här eller kontakta oss på Twitter, Facebook eller via mejl.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer