Hoppa till innehållet

Techhubbar expanderar i Helsingborg

Fastighetsjätten Wihlborgs hyr ut kontorsyta åt techhubben Hetch i Helsingborg med start i augusti. Även Stockholms techhubb Sup46 expanderar till Skånes näst största tätort. 

Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson,  kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.
Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.Foto: Pressbild.

Techhupparna Hetch och Sup46 gör gemensam sak i Helsingborg. 

”Vi har pratat med David på Hetch och Helsingborgs stad under en längre tid om deras planer på att bygga en techmiljö centralt i staden. Styrelsen har i flera år diskuterat en fysisk expansion, och nu har vi hittat perfekta partners för att göra just det”, säger Sebastian Fuchs, medgrundare och vd på Sup 46.

Hetch grundare David Nilsson Sträng stämmer in.

”Ända sedan början på den här resan med Hetch så har vi haft en tydlig vision, att bli den ledande tech-staden i Sverige. För att åstadkomma det behöver vi tänka i nya banor och blicka utanför Skåneregionen, och idén var redan från början att bilda ett team tillsammans med en av de ledande startup-kollektiven i Europa – Sup46”, säger han.

Läs mer: Sup46 pp flyttar in tech-oasen Wework mitt i Stockholm

Wihlborgs WIHL +1,14%Dagens utveckling avtal med techhubben Hetch handlar initialt om 500 kvadratmeter vid fastigheten på Järnvägsgatan 7. När projektet Prisma är färdigställt i Oceanhamnen i slutet av 2020 flyttar Hetch in där och upptar då 1 900 kvadratmeter. I avtalet ingår en option på hyra av ytterligare 1 800 kvadratmeter.

”Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras”, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.
Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.

Under tisdagen stod det även klart att startuphubben Sup46, som nyligen flyttat in i Weworks lokaler i Stockholm, ska etablera ett nytt kontor i Helsingborg i slutet av sommaren. Sup46 blir då grannar med Hetch på Järnvägsgatan 7, hundra meter från centralstationen, tills den nya kontorsbyggnaden Prisma öppnar i Oceanhamnen.

Läs mer: Hajpat Wework slår upp portarna i Stockholm
Läs mer:
Fastighetsjätten: ”Wework kan detta bättre än vi”

Hetch är grundat av tech-veteranen och helsingborgaren David Nilsson Sträng, ihop med Wihlborgs och Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hubben arbetar för att sammanföra etablerade företag, tech- och startupbolag i Helsingborg och Öresundsregionen i stort. Man erbjuder bland annat fysiska och digitala arbetsplatser, utbildning och forskning, rådgivare, investerare och ett stödjande nätverk.

Startupkollektivet SUP46 grundades i 2013 och är idag hem till mer än 150 företag över hela Sverige.

Finwire / Di Digital

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera