Hoppa till innehållet

Techhubbar expanderar i Helsingborg

Fastighetsjätten Wihlborgs hyr ut kontorsyta åt techhubben Hetch i Helsingborg med start i augusti. Även Stockholms techhubb Sup46 expanderar till Skånes näst största tätort. 

Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson,  kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.
Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.Foto: Pressbild.

Techhupparna Hetch och Sup46 gör gemensam sak i Helsingborg. 

”Vi har pratat med David på Hetch och Helsingborgs stad under en längre tid om deras planer på att bygga en techmiljö centralt i staden. Styrelsen har i flera år diskuterat en fysisk expansion, och nu har vi hittat perfekta partners för att göra just det”, säger Sebastian Fuchs, medgrundare och vd på Sup 46.

Hetch grundare David Nilsson Sträng stämmer in.

”Ända sedan början på den här resan med Hetch så har vi haft en tydlig vision, att bli den ledande tech-staden i Sverige. För att åstadkomma det behöver vi tänka i nya banor och blicka utanför Skåneregionen, och idén var redan från början att bilda ett team tillsammans med en av de ledande startup-kollektiven i Europa – Sup46”, säger han.

Läs mer: Sup46 pp flyttar in tech-oasen Wework mitt i Stockholm

Wihlborgs WIHL +0,05%Dagens utveckling avtal med techhubben Hetch handlar initialt om 500 kvadratmeter vid fastigheten på Järnvägsgatan 7. När projektet Prisma är färdigställt i Oceanhamnen i slutet av 2020 flyttar Hetch in där och upptar då 1 900 kvadratmeter. I avtalet ingår en option på hyra av ytterligare 1 800 kvadratmeter.

”Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras”, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.
Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.

Under tisdagen stod det även klart att startuphubben Sup46, som nyligen flyttat in i Weworks lokaler i Stockholm, ska etablera ett nytt kontor i Helsingborg i slutet av sommaren. Sup46 blir då grannar med Hetch på Järnvägsgatan 7, hundra meter från centralstationen, tills den nya kontorsbyggnaden Prisma öppnar i Oceanhamnen.

Läs mer: Hajpat Wework slår upp portarna i Stockholm
Läs mer:
Fastighetsjätten: ”Wework kan detta bättre än vi”

Hetch är grundat av tech-veteranen och helsingborgaren David Nilsson Sträng, ihop med Wihlborgs och Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hubben arbetar för att sammanföra etablerade företag, tech- och startupbolag i Helsingborg och Öresundsregionen i stort. Man erbjuder bland annat fysiska och digitala arbetsplatser, utbildning och forskning, rådgivare, investerare och ett stödjande nätverk.

Startupkollektivet SUP46 grundades i 2013 och är idag hem till mer än 150 företag över hela Sverige.

Finwire / Di Digital

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera