Annons

Techhubbar expanderar i Helsingborg

Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.
Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg. Foto: Pressbild.
Fastighetsjätten Wihlborgs hyr ut kontorsyta åt techhubben Hetch i Helsingborg med start i augusti. Även Stockholms techhubb Sup46 expanderar till Skånes näst största tätort. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techhupparna Hetch och Sup46 gör gemensam sak i Helsingborg. 

”Vi har pratat med David på Hetch och Helsingborgs stad under en längre tid om deras planer på att bygga en techmiljö centralt i staden. Styrelsen har i flera år diskuterat en fysisk expansion, och nu har vi hittat perfekta partners för att göra just det”, säger Sebastian Fuchs, medgrundare och vd på Sup 46.

Hetch grundare David Nilsson Sträng stämmer in.

”Ända sedan början på den här resan med Hetch så har vi haft en tydlig vision, att bli den ledande tech-staden i Sverige. För att åstadkomma det behöver vi tänka i nya banor och blicka utanför Skåneregionen, och idén var redan från början att bilda ett team tillsammans med en av de ledande startup-kollektiven i Europa – Sup46”, säger han.

Läs mer: Sup46 pp flyttar in tech-oasen Wework mitt i Stockholm

Wihlborgs avtal med techhubben Hetch handlar initialt om 500 kvadratmeter vid fastigheten på Järnvägsgatan 7. När projektet Prisma är färdigställt i Oceanhamnen i slutet av 2020 flyttar Hetch in där och upptar då 1 900 kvadratmeter. I avtalet ingår en option på hyra av ytterligare 1 800 kvadratmeter.

”Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras”, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.
Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.

Under tisdagen stod det även klart att startuphubben Sup46, som nyligen flyttat in i Weworks lokaler i Stockholm, ska etablera ett nytt kontor i Helsingborg i slutet av sommaren. Sup46 blir då grannar med Hetch på Järnvägsgatan 7, hundra meter från centralstationen, tills den nya kontorsbyggnaden Prisma öppnar i Oceanhamnen.

Läs mer: Hajpat Wework slår upp portarna i Stockholm
Läs mer:
Fastighetsjätten: ”Wework kan detta bättre än vi”

Hetch är grundat av tech-veteranen och helsingborgaren David Nilsson Sträng, ihop med Wihlborgs och Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hubben arbetar för att sammanföra etablerade företag, tech- och startupbolag i Helsingborg och Öresundsregionen i stort. Man erbjuder bland annat fysiska och digitala arbetsplatser, utbildning och forskning, rådgivare, investerare och ett stödjande nätverk.

Startupkollektivet SUP46 grundades i 2013 och är idag hem till mer än 150 företag över hela Sverige.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer