Annons

Techjättar går ihop – vill stoppa fake news om coronaviruset

I mitten syns Facebooks vd Mark Zuckerberg.
I mitten syns Facebooks vd Mark Zuckerberg. Foto: TT
Nu går bland annat Facebook, Twitter och Google ihop i ett samarbete – för att stoppa att felaktig information om coronaviruset sprids på nätet. ”Vi bjuder in andra företag att göra oss sällskap i arbetet för att behålla vårt samhälle hälsosamt och tryggt”, säger de i ett gemensam uttalande.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Flera amerikanska techjättar har samlats i Vita huset för att diskutera hur man ska kämpa emot den mängd felaktig information som just nu sprids i samband med coronaviruset. Det rapporterar Techcrunch

Representanter för flera av de stora sociala medierna sägs ha varit med på mötet: Facebook, Google, Linkedin, Microsoft, Reddit, Twitter och Youtube

Nu ställer de sig bakom ett gemensamt uttalande, som bland annat delats av Facebook på Twitter. 

Länk till twitter

”Vi jobbar tätt ihop i våra insatser mot COVID-19. Vi hjälper miljoner människor att hålla kontakten, samtidigt som vi gemensamt står emot bluffmakeri och vilseledande information om viruset, lyfter upp officiell information på våra plattformar och delar viktiga uppdateringar i samarbete med hälsovårdsmyndigheter runt om i världen. Vi bjuder in andra företag att göra oss sällskap i arbetet för att behålla vårt samhälle hälsosamt och tryggt.” 

Exakt hur techjättarna ska arbeta för att motverka felaktiv information framgår inte.

Läs mer: Apples krafttag: Här är corona-apparna som förbjuds från och med nu  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer