Annons

Techjättarna tappade 4.000 miljarder på en dag

Apples vd Tim Cook, Microsofts vd Satya Nadella och Facebooks vd Mark Zuckerberg.
Apples vd Tim Cook, Microsofts vd Satya Nadella och Facebooks vd Mark Zuckerberg.
Torsdagens historiska börsfall slog hårt mot techjättarna, då de fem största bolagen tillsammans tappade över 400 miljarder dollar i värde.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Facebook, Amazon, Alphabet, Apple och Microsoft gick tillsammans ner med över 416 miljarder dollar i aktievärde på torsdagen, enligt sammanräkning av CNBC. Det motsvarar drygt 4 050 miljarder kronor.

På måndagen tappade de fem 320 miljarder dollar i marknadsvärde, men hämtade också hem ett antal procent under tisdagens börsrally – en effekt av stimulanspaket i USA.

Läs också: Techjättens uppmaning: Kom inte till jobbet

Det finns en fortsatt oro bland investerare kring konsumtion, produktion och leveransproblem kopplat till utbrottet av coronaviruset.

Facebook, som slog börsrekord i slutet av januari, har nu tappat nära 25 procent i värde i år. Alphabet ligger numera en bra bit under 1 000 miljarder dollar i marknadsvärde, som bolaget nådde i mitten av januari. Apple och Microsoft ligger dock kvar över den nivån.

Läs också: Corona kan vända upp och ner på gamla sanningar i Silicon Valley

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer