Annons

Techkändisar investerar i integrationsapp

Emma Rosman är integrationsappen Welcome vd och medgrundare.
Emma Rosman är integrationsappen Welcome vd och medgrundare. Foto: Google
Integrationsappen Welcome har tagit in techkändisar som delägare. I rundan på strax över en miljon finns investerare som Truecallers grundare Nami Zarringhalam. ”Jag vet själv hur det har varit att komma ny till Sverige”, säger han.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Welcome app (NTL) är en matchningsapp där nyanlända får komma i kontakt med organisationer och privatpersoner som kan hjälpa en att komma till rätta i Sverige. 

Bolaget som sitter på Norrsken House i Stockholm lanserades i början på 2016 och har hittills tagit in 4 miljoner kronor från Norrskens och Klarnas grundare Niklas Adalberth samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert. 

Läs även: Techmiljardärer investerar i flyktingapp

Nu tar projektet in ytterligare drygt 1 Mkr från nya techprofiler. Däribland Truecallers grundare Nami Zarringhalam, samt techinvesterarna Ludvig Linge (NTL) och Johan Qviberg (NTL).

“Jag vet själv hur det har varit från min familjs erfarenhet att komma ny till Sverige, hur otroligt viktigt det var med den första kontakten och fler kontaktytor med samhället. Welcome möjliggör det på ett skalbart sätt med hjälp att teknik, som jag tror är väldigt viktigt i den tid vi lever i”, säger Nami Zarringhalam i ett pressmeddelande.

Läs även: Lärdomen från #GoogleOpenMic: ”Det går att göra mycket utan kapital”

Syftet med rundan är att skala upp egna intäktsströmmar för att nå break-even.

Welcome app har nyligen expanderat sitt koncept till företag.

“När vi tittade framåt såg vi ett behov av att öka kontaktytor mellan företag och målgruppen. Den nya rundan ger oss möjlighet att skapa större professionellt nätverk för våra användare, samtidigt som vi bygger upp en långsiktig intäktsström”, säger Welcome apps medgrundare och vd Emma Rosman i ett meddelande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer