Annons

Tech-agenten krattar för börsen – backas av Petter

Rapartisten Petter Alexis Askergren och teamet bakom Tingents med marknadschefen Linn Nyberg och vd Mattias Blohm.
Rapartisten Petter Alexis Askergren och teamet bakom Tingents med marknadschefen Linn Nyberg och vd Mattias Blohm. Foto: Stina Stjernkvist (TT) och press.
Genom att matcha konsulter med svenska techbolag har Tingent på tre år nått en omsättning på 114 miljoner kronor. Nu krattar bolaget för en börsnotering och fyller på kassan från bland andra rapartisten Petter Askergren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tingent, som grundades 2015 av entreprenörerna Mattias Blohm och Daniel Laurén, hjälper till att hyra ut frilansade konsulter till den svenska techsektorn. Bland bolagets uppdragsgivare finns i dagsläget välrenommerade startups som Klarna, Spotify, Mojang, Tink och Tobii.

”Vi såg att det hände mycket på leverantörssidan med fler och fler konsulter som blev frilansare, utan att någon hade tagit en ledande positionen som agent inom tech. Samtidigt började stora svenska techbolag som Spotify och Klarna att växa riktigt ordentligt”, säger medgrundaren Mattias Blohm om affärsidén.

Sedan starten har bolaget mer än fördubblat sin omsättning varje år och under 2017 uppgick intäkterna till knappt 114 miljoner kronor, med ett positivt resultat på 2 Mkr. 

I den takten ska det fortsätta enligt Mattias Blohm, som ger en prognos för 2018 års omsättning på mellan 180 och 200 Mkr.

Vi ville bevisa att vår affärsidé höll först

Nu fyller Tingent på kassan med 6 Mkr från ett hundratal nya aktieägare. Rapartisten Petter Alexis Askergren och Mika Lepistö, affärspartner och varumärkesstrateg till fotbollstjärnan Zlatan Ibrahimovic, är två av de nya investerarna. 

Bolaget valde att genomföra rundan via en digital investeringsplattform för att fler skulle få ta del av kakan, menar Mattias Blohm.

”Hela vårt bolag handlar om att bygga nätverk och skapa relationer. Om vi nu då ska öppna upp aktieboken, så vill vi göra det så att personerna i vårt nätverk, det vill säga anställda, familj, konsulter och kunder, får möjlighet att äga en del av bolaget”, säger han.

Läs mer: Malmöbolaget Pangara växer i raketfart – har 600 frilansare 

Pengarna ska i första hand finansiera ytterligare tillväxt, främst genom investeringar i marknadsföring. Målet för Tingent är nu att inleda en internationell expansion och bolaget krattar dessutom för en börsnotering inom 12 till 24 månader.

”Vi har haft de här planerna från början, men vi ville bevisa att vår affärsidé höll först. När vi stängde 2017 tog vi ett beslut om målet att börsnotera oss", säger Mattias Blohm.

Efter nyemissionen kvarstår Mattias Blohm som största ägare med knappt en tredjedel av kapitalet. Tätt därefter på ägarlistan följer medgrundaren och affärsängeln Daniel Laurén.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer