Annons

Techmiljardär säljer storpost i Storytel

Jonas Sjögren är också styrelseledamot och delägare i det noterade bioteknikbolaget Alligator Bioscience.
Jonas Sjögren är också styrelseledamot och delägare i det noterade bioteknikbolaget Alligator Bioscience. Foto: Press.
Ljudboksbolaget Storytels största ägare Jonas Sjögren säljer en större aktiepost. Transaktionen kan vara värd runt 180 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Riskkapitalbolaget Vitruvian Partners har köpt en post motsvarande cirka 3 procent av aktierna i Storytel av ljudboksbolagets största ägare Jonas Sjögren.

Försäljningen sker genom det belgiska bolaget Roxette Photo, som är ”nära kopplat” till Jonas Sjögren som suttit i Storytels styrelse sedan 2015. I och med affären minskar Roxette Photos ägarandel till 17 procent.

Vitruvian Partners har enligt Storytel ”starka meriter och erfarenheter av att stödja innovativa och snabbväxande teknologibolag”. Vitruvian har kontor i Stockholm.

”Vitruvian Partners är mycket glada för möjligheten att investera i Storytel i en tid när marknaden för 'spoken word content', i synnerhet ljudboksmarknaden, snabbt närmar sig en ny brytpunkt med accelererande tillväxt”, motiverar bolaget investeringen i Storytel.

Efter beskedet om affären steg Storytels aktie med ungefär 5 procent vid måndagens börsöppning. (Följ kursen här.)

Inga uppgifter om pris finns med i pressmeddelandet. Posten omfattar däremot runt 1,5 miljoner aktier och baserat på fredagens stängningskurs är den värd ungefär 180 miljoner kronor.

Jonas Sjögren ägde nästan 30 procent av aktierna i Storytel hösten 2015. Han har minskat sitt ägande i flera omgångar sedan dess, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

Näst största ägare i Storytel är Handelsbanken fonder, medan bolagets grundare och vd Jonas Tellander är tredje största ägare med knappt 9 procent av aktierna.

När Di Digital listade Sveriges 44 techmiljardärer 2019 uppskattades Jonas Sjögrens förmögenhet till 1,3 miljarder kronor.

(Direkt/Di Digital)

Läs mer: Jonas Sjögren är en av Sveriges 44 techmiljardärer 2019 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer