Annons

Techmiljardären börjar jobba för Trump

Dollarmiljardären och Paypal-grundaren Peter Thiel.
Dollarmiljardären och Paypal-grundaren Peter Thiel. Foto: TT/J. Scott Applewhite
Dollarmiljardären och Paypal-grundaren Peter Thiel har valts med i övergångsrådet som ska lägga grunden för Donald Trumps presidentskap. Peter Thiel donerade drygt tio miljoner kronor till Trump under valkampanjens sista veckor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I Silicon Valley har Paypal- och Palantir-grundaren Peter Thiel, som också sitter i Facebooks styrelse, fått hård kritik för sitt stöd till Donald Trump. Peter Thiel gjorde sin donation till kampanjen samtidigt som flera kvinnor anklagade Donald Trump för sexuella övergrepp.

Nu belönar USA:s nästa president en av sina få anhängare inom techvärlden med att välja honom in i sitt så kallade övergångsråd. Rådet ska tillsätta ett antal nyckelposter och välja vilka av presidentkampanjens löften som blir Donald Trumps politik.

Peter Thiel valdes in i rådet i fredags tillsammans med 11 andra män och fyra kvinnor. I gruppen ingår också bland annat Donald Trumps barn Ivanka Trump och Eric Trump.

Läs mer: Techmiljardären: ”Grattis Trump”

Enligt Bloomberg förväntas Peter Thiel ta itu med att minska de offentliga utgifterna till bland annat försvar och sjukvård. Han uppger också vilja göra om reglerna för offentlig upphandling, något som skulle kunna gynna hans eget bolag Palantir och flera andra techbolag.

”Hur galet det här valet än tycks vara, är det mindre galet än tillståndet i vårt land”, sa Peter Thiel i oktober om varför han valt att stötta Donald Trump.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer