Annons

Techmiljardären: ”Grattis Trump”

Paypal-miljardären Peter Thiel donerade 10 miljoner kronor till Donald Trumps kampanj.
Paypal-miljardären Peter Thiel donerade 10 miljoner kronor till Donald Trumps kampanj.
Paypal-miljardären Peter Thiel har fått hård kritik av Silicon Valley för att ha stöttat Donald Trump i presidentvalet. Nu frågar han sig i ett öppet brev om fastighetsmogulens politik kommer för sent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under valrörelsen har entreprenören och techinvesteraren Peter Thiel varit öppen med sitt stöd till Trump. Ett stöd som han har kritiserats för av majoriteten i Silicon Valley.

I eftersvallet av valresultatet kommenterar Paypal-miljardären utmaningen som väntar USA:s nya president. I ett utskick som Business Insider tagit del av gratulerar Thiel Trump.

”Congratulations to President-elect Donald Trump. He has an awesomely difficult task, since it is long past time for us to face up to our country's problems. We're going to need all hands on deck”, skriver han.

Läs även: Så försvarar Peter Thiel sin miljondonation till Donald Trump

Peter Thiel har fått rejält med kritik för sitt Donald Trump-stöd från de flesta andra i Silicon Valley. Att Donald Trump supportrar har haft det svårt i den entreprenörstarka dalen har varit uppenbar även för Carl Fritjofsson, venture partner på Creandum baserad i San Francisco.

”Att associera sig till Trump har varit att ta en professionell risk i Silicon Valley. Det är flera som har fått ta stryk för att de har supportat honom. Hur kommer folk att reagera runt det här nu väntar att se”, säger Carl Fritjofsson.

Läs även: USA:s valresultat chockar svenskarna i Silicon Valley

Thiel försvarade dessutom sitt stöd senast i ett tal i samband med Halloween.

Då uttryckte han att ”When the distracting spectacles of this election season are forgotten and the history of our time is written, the only important question will be whether or not that new politics came too late.”

AfYLEPRiIyE

Peter Thiels tal den 31 oktober om varför han stödjer Donald Trump.

Finwire/ Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer