Annons

Techprofiler sluter upp bakom Greta Thunberg

Från vänster: Sara Wimmercranz, partner på Backing Minds, investeraren Sophia Bendz och Susanne Najafi, partner på Backing Minds.
Från vänster: Sara Wimmercranz, partner på Backing Minds, investeraren Sophia Bendz och Susanne Najafi, partner på Backing Minds. Foto: Di
Skolstrejken som sprider sig över världen får stöd av flera profiler inom den svenska techsektorn.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Flera techprofiler visar under fredagen sitt stöd för den veckovisa skolstrejken som initierades av aktivisten Greta Thunberg.

Under parollen #TechForFuture kräver investerare som Sara Wimmercranz, Susanne Najafi och Sophia Bendz och entreprenörer som Sorosh Tavakoli, Tuva Palm och Johan Attby att Sverige ska möta sina åtaganden under Parisavtalet.

Ett tiotal ledande personer i techbranschen kommer på fredagen att visa sitt stöd för skolstrejken på Mynttorget i Stockholm.

”Det är viktigt att tech-branschen finns representerade här. Många av oss har drivit förändring i våra branscher och genom våra respektive bolag, nu är det dags att vi även tittar på hur vi med samlad kraft kan försöka hitta lösningar för klimatet”, säger Susanne Najafi, partner på riskkapitalbolaget Backing Minds, i ett uttalande.

Hon och hennes partner Sara Wimmercranz står bakom initiativet, som poängterar teknikens roll i klimatomställningen.

”Förutom viktiga politiska åtgärder och minskade utsläpp från både företag och individer så är det vår bransch som kan producera de skalbara innovationerna; optimeringslösningar för produktionskedjor, infrastruktur och transportflöden, samt teknik som kan möjliggöra hållbarhetsförbättringar, alternativa material och bättre produkter samt teknik för rening och uppsugning av växthusgaser – bara för att nämna några exempel”, säger Sara Wimmercranz.

Skolstrejken den 15 mars väntas bli den största hittills och väntas nå stora delar av världen. På morgonen hade demonstrationerna nått både Sydney och Hongkong.

Länk till twitter
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer