Annons

Techstjärnor investerar i blodtestbolag

Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Will Stoddart, vd på Werlabs (till vänster om mitten) och Sofia Levander, förlovad med Spotifys grundare Daniel Ek.
Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Will Stoddart, vd på Werlabs (till vänster om mitten) och Sofia Levander, förlovad med Spotifys grundare Daniel Ek. Foto: Joey Abrait, Werlabs, Twitter.
Ett stjärnspäckat team med Avitos två grundare, en av Ubers tidiga investerare och Spotifygrundaren Daniel Eks fästmö Sofia Levander investerar 32 miljoner kronor i blodtestbolaget Werlabs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hälsotestbolaget Werlabs (NTL) tvingades nobba flera tunga investerare när man nyligen tog in 32 miljoner kronor (3,4 miljoner euro) i sin första stora kapitalrunda. Det uppger bolagets vd Will Stoddart (NTL) för Di Digital.

Huvudinvesterare är danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital (NTL), som investerar både i teknik och bioteknik.

”Vi var mycket imponerade av Sunstone, inte minst deras partner Christian Lindegård Jepsen som kan mycket om marknaden. Han sätter sig även i vår styrelse”, säger vd Will Stoddart.

Övriga investerare är ett stjärnspäckat gäng bestående av bland andra Avitos två grundare Jonas Nordlander (NTL) och Filip Engelbert (NTL), Spotify-profilerna Alex Norström och Gustav Soderström (NTL), Khaled Helioui, som var tidig investerare i Uber, samt Sofia Levander (NTL), som är förlovad med Spotifys grundare Daniel Ek (NTL).

Foto:

Totalt har Werlabs tagit in 36 Mkr i finansiering. Data och grafik från nordictechlist.com.

”Vi kom i kontakt med Spotify-killarna genom Daniel Ek. Och vi träffade Khaled Helioui i samband med att vi vann en pitchtävling på konferensen Brilliant Minds under sommaren”, säger Stoddart, som ursprungligen är från England.

Även riskkapitalbolaget 3T Invest (NTL), och affärsänglarna Oscar Sahlén (NTL) och Filip Grufman (NTL) är med på tåget. De var även med när bolaget tog in 4 Mkr i en så kallad såddrunda i juli 2015.

Även it-profilen Johan Stael von Holstein (NTL) har investerat via sitt delägande i Speed Ventures.

”Alla våra privata investerare satsar på oss eftersom de bryr sig om tjänsten och delar vår syn på framtiden inom vården. Många har en personlig relation till det vi gör, via olika familjemedlemmar”, säger vd:n.

Werlabs mål är att göra den förebyggande vården mer tillgänglig för vanliga människor. Just nu handlar det främst om att använda den existerande infrastrukturen inom vården för att analysera blodvärden. 

Medarbetare på Werlabs kontor i Stockholm.

För en dryg tusenlapp kan användaren ta ett blodprov på den lokala vårdcentralen och inom ett dygn få närmare 30 hälsovärden och en läkarkommentar på nätet.

”Proverna sker på etablerade laboratorium. Vi står för nätverket, snabbar på processen och hjälper dig analysera och förstå resultaten”, förklarar Stoddart.

En femtedel av Werlabs kunder är kroniskt sjuka. Andra vill bara kontrollera sina blodvärden medan de kommer i form eller testar en ny diet.

”Den här informationen har inte varit speciellt tillgänglig tidiagre”, säger vd:n.

Läs mer: Hälsotest-bolag söker kapital för expansion

Werlabs grundades i Stockholm 2013 av Rickard Lagerqvist med bakgrund som allmänläkare. Bolaget har idag 13 medarbetare och omsatte 5,5 miljoner kronor i fjol, med en förlust på 2,7 Mkr.

”Men vi växer med cirka 18 procent på månadsbasis just nu. Extrapolerar man det så omsätter vi cirka 28 miljoner kronor i år”, säger Stoddart.

Nästa steg blir att expandera utanför landets gränser. De närmaste veckorna lanseras tjänsten i Norge och innan året är slut ska Werlabs gå in i Storbritannien. Nästa år ska man inta ytterligare två länder, enligt vd Will Stoddart.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies