Annons

Tecken på återhämtning för smartphone-försäljningen i Asien

Foto: Ahn Young-joon
Analysfirman Counterpoint ser tecken i Asien på att försäljningen av smarta telefoner återhämtar sig något - medan ”det värsta återstår” för övriga delar av världen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den globala försäljningen av smartphones föll i februari med 14 procent, sedan coronaviruset börjat sprida sig i snabbare takt utanför Kina. 

Det uppger analysföretaget Counterpoint enligt Reuters, i vad som antas vara en försmak av värre nedgångar längre fram.

Virusutbrottet fick Apple och andra smartphonetillverkare att stänga sina butiker i Kina under februari och myndighetsdata antyder att Apple sålde mindre än en halv miljon Iphones i Fastlandskina under månaden. 

För Kinas del var nedgången i smartphoneförsäljningen under februari 38 procent, men detta tapp visar nu tecken på att avta då flera butiker åter har öppnats under mars.

Enligt Counterpoints analytiker Jean Park syns även tecken på återhämtning i Sydkorea, medan ”det värsta återstår” för övriga delar av världen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer