Annons

Telia-veteranen tar över Microsoft i Sverige

Telias vd Johan Dennelind och den tidigare Sverigechefen Hélène Barnekow under 2016.
Telias vd Johan Dennelind och den tidigare Sverigechefen Hélène Barnekow under 2016. Foto: Jesper Frisk
Techjätten Microsoft rekryterar den tidigare Telia-chefen Hélène Barnekow. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Telias tidigare toppchef Hélène Barnekow blir ny vd för Microsoft Sverige. 

”Jag ser fram emot att bidra till ett företag med stort fokus på att skapa förtroende för tekniken och värde för sina kunder och samhället genom innovation och en stark värderingsstyrd kultur med kunden i centrum”, säger Hélène Barnekow i en kommentar.

Hélène Barnekow var vd för Telia Sverige i nästan tre år och klev av posten i april 2018. Enligt flera tidigare källor till Di ska hon ha uppmanats att lämna sin post av vd:n Johan Dennelind efter att hon inte lyckats leverera önskade resultat, men det förnekade Hélène Barnekow själv.

Läs mer: Telias Sverigechef om uppsägningen: "Mitt personliga beslut" 

Microsofts Sveriges huvudsakliga verksamhet är att bedriva försäljning och tillhandahålla support till kunder. Man driver också projekt med andra företag, myndigheter och organisationer i regionen. Dotterbolaget arbetar därutöver med nya tekniker som artificiell intelligens, mixed reality och molntjänster.

Under sitt senaste räkenskapsår, som avslutades i juni 2017, omsatte Microsoft Sverige runt 1,85 miljarder kronor med en vinst på knappt 275 miljoner kronor. Bolaget sysselsatte vid tillfället 557 personer.

Hélène Barnekow tillträder sin nya tjänst den 17 december och efterträder Joacim Damgard, som nyligen gick vidare till en chefspost inom Microsoft på europeisk nivå.

Utöver Telia har Hélène Barnekow bland annat arbetat på Sony Ericsson. Hon sitter dessutom i den börsnoterade bettingkoncernen Kindreds styrelse.

Läs mer: Här är kvinnorna som formar tech-Sveriges framtid 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer