Annons

Tencent bättre än väntat i första kvartalet

Tencents vd Pony Ma Huateng.
Tencents vd Pony Ma Huateng. Foto: Kin Cheung
Kinesiska teknikjätten Tencent ökar vinsten med 61 procent. Framför allt är det bolagets satsningar på mobilspel som ger draghjälp.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tencent redovisar en vinstökning på 61 procent i det första kvartalet.

Nettoresultatet på 23,29 miljarder yuan, motsvarande 32 miljarder kronor, var även bättre än väntade 17,5 miljarder yuan, enligt Thomson Reuters. Det rapporterar CNBC.

Intäkterna för perioden var upp 48 procent till 73,5 miljarder yuan, motsvarande 101 miljarder kronor. Väntat här var 71,0 miljarder yuan.

Det som kännetecknar den starka rapporten är att spelverksamheten gick riktigt starkt. Inför rapporten hade det funnits farhågor om att den skulle kunna vara svag på potentiellt lägre marginaler och högre kostnader.

Läs mer: ”Därför försökte Tencent köpa Spotify”  

Men utfallet blev bättre än väntat och för spelverksamheten var intäkterna upp 68 procent till 21,7 miljarder yuan. Under samma period var tillväxten för dagligt aktiva användare tvåsiffrig procentuellt sett, sade Tencent.

Sedan toppennoteringen i januari har Tencent-aktien tappat 17 procent. Bolaget är dock alltjämt det näst med värdefulla i Asien. 

Tencents grundare och vd Pony Ma Huateng uppges vara god för 45,6 miljarder dollar och knep åttondeplatsen på Sunday Times Rich List för 2018.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies