Annons

Tencent blir indirekt ägare i börsbolaget Toadman

Toadman Interactive står bland annat bakom spelet Immortal: Unchained.
Toadman Interactive står bland annat bakom spelet Immortal: Unchained. Foto: Press
Tencents investering i Fatshark påverkar även börsbolaget Toadman.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital avslöjade på onsdagen att Tencent har gjort en stor investering i svenska spelstudion Fatshark. Den kinesiska koncernen äger 36 procent av kapital och röster i bolaget, en post som värderas till omkring 500 miljoner kronor.

Efter affären är Tencent även indirekt delägare i Toadman Interactive. Detta genom investeringen i Fatshark, uppger spelutvecklingsbolaget i ett pressmeddelande. 

Fatshark är sedan tidigare femte största ägare i Toadman med knappt 7 procent av samtliga utestående aktier. Tencent äger därmed indirekt knappt 3 procent av aktierna i Toadman, konstaterar bolaget. 

Toadman har arbetat som konsulter för Fatshark och använder sig av samma spelmotor, Stingray. Fatsharks operativa chef sitter i Toadmans styrelse.

Investeringen av Tencent i Fatshark uppges i dagsläget inte ha någon påverkan på Toadmans verksamhet annat än delägarskapet.

Läs mer: Tencent går in tungt i svenska spelsuccén Fatshark 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer