Annons

Tencent utmanar konsoljättarna – ska streama datorspel

Press
Press Foto: ”Honor of Kings”, eller ”Arena of Valor” som det heter i Europa och USA, är ett av 2018 års mest sålda mobilspel. Bakom titeln står Tencent.
Kinesiska Tencent har lanserat en betaversion för sin streamingtjänst inom spel, Start.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyligen presenterade Google sina planer för Stadia, en spelplattform där användaren streamar spel direkt i program som browsern Chrome.

Nyheten fick flera bolag som tillverkar spelkonsoller, däribland Nintendo och Sony, att falla på börsen.

Läs mer: Spelbranschen darrar: Här är Googles konsoldödare 

Nu framkommer det att en ny streamingaktör är på väg ut på marknaden. Den kinesiska techjätten Tencent, som har spel som en av sina största intäktskällor, har börjat testa sin streamingplattform Start. 

Betaversionen är begränsad till spelare bara i Guangdong-provinsen och Shanghai, skriver Technode.

För att komma åt streamingtjänsten loggar man in med sitt konto på Tencent-ägda QQ. Streamingtjänsten är tillgänglig på fem plattformar; Windows, MacOS, iOS, Android och tv.

Tencents betasläpp av Start kommer sedan företaget i februari uppvisat en molnbaserad spelplattform ”Tencent Instant Play”. Den är resultatet av ett partnerskap med chipjätten Intel och fungerar på persondatorer och smartphones. 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer