Annons

Tencent investerar miljarder i Tiktok-utmanare

Pony Ma, vd på Tencent.
Pony Ma, vd på Tencent. Foto: TT
Tencent investerar 19 miljarder kronor i ett kinesiskt startupbolag för att utmana succéappen Tiktok.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska techkonglomeratet Tencent är på väg att slutföra sin investering på två miljarder dollar, motsvarande 19 miljarder kronor, i videoapp-bolaget Kuaishou. Affären beräknas bli klar senare i december, rapporterar Technode.

Investeringen sker i samband en finansieringsrunda på totalt tre miljarder dollar, 28,6 miljarder kronor, inför en planerad börsnotering av Kuaishou i USA nästa år.

Affären kommer att ge Tencent ett ägande på nära 20 procent i Kuashiou. I samband med transaktionen värderas bolaget till runt 28,6 miljarder dollar, motsvarande 270 miljarder kronor.

Andra investerare i rundan är Alibaba-uppbackade Yunfeng Capital, Boyu Capital, Temasek och det välrenommerade riskkapitalbolaget Sequoia från Silicon Valley.

Deras stora rival är den globala succéappen Tiktok, som ägs av Bytedance.

Läs mer: Spotifys finanschef hyllar rivalens nya streamingsatsning – har sett hemliga skärmdumpar 

Kuaishou har enligt egen utsago mer än 200 miljoner dagligen aktiva användare, och 400 miljoner varje månad. I jämförelse hade Bytedance för ett år sedan 800 miljoner besökare varje månad på sina plattformar, där Tiktok är den största.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer