Annons

Tencent köper tillbaka aktier vid kursnedgång

Tencent köpte tillbaka aktier under fredagen och måndagen.
Tencent köpte tillbaka aktier under fredagen och måndagen. Foto: Mark Schiefelbein/AP
Den kinesiska teknikjätten Tencent har börjat köpa tillbaka aktier. Sedan januari har bolaget tappat 35 procent av värdet på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska teknikjätten Tencent köpte tillbaka aktier för andra dagen i rad under måndagen, rapporterar Bloomberg News.

Denna gång förvärvades det 124 000 aktier för fem miljoner dollar, vilket var en femfaldig ökning i återköpen jämfört med i fredags.

Återköpen är inte särskilt stora men ändå intressanta eftersom det är första gången sedan 2014 som Tencent väljer att trycka på köpknappen.

Läs även: Så tar Tencents superapp Wechat över nätet i Kina 

Ännu viktigare är att de kommer under en tidpunkt när aktien hamnat under press. Tencent är ned 35 procent från toppen i januari, orsakad av en bred utförsäljning inom tekniksektorn men också marknadens oro för effekterna på Tencents speldivision på grund av tuffare Peking-censur.

”Återköpen kan mildra nedgången men inte nödvändigtvis resultera i en ökning av aktiekursen. Vi kan fortsätta se mer press på Tencent på kort sikt, men det är bra att köpa tillbaka eftersom det skickar en signal till marknaden om att 'det är inte så illa som man tror',” sade Shawn Yang på Blue Lotus Capital Advisors.

Tencents återköp under 2014 utlöste ett rally på börsen. I dag är Tencent ned 1,7 procent på Hongkongbörsen till den lägsta nivån på ett år.

Läs även: Succéspel stoppas i Kina – Tencent backar på börsen 

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer