Annons

Tencent vill skapa kinesisk streamingjätte värd 90 miljarder kronor

Tencents grundare och vd ”Pony” Ma Huateng.
Tencents grundare och vd ”Pony” Ma Huateng. Foto: Kin Cheung.
Techjätten Tencent vill slå samman Huya och Douyu, Kinas två största plattformar för streaming av spel, i en jätteaffär. Bolagen skulle tillsammans nå 300 miljoner användare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska teknikkonglomeratet Tencent sägs vilja slå ihop Kinas två största streamingplattformar för spel, Huya och Douyu.

Tencent äger i dagsläget 37 procent av Huya och 38 procent av Douyu. 

Diskussionerna uppges ha pågått de senaste månaderna, även om affären ännu inte är slutförd. Det uppger källor för Bloomberg News. 

Tencent, som redan i dag är marknadsledare inom spel och sociala medier i Kina, sägs vilja bli den största ägaren i det sammanslagna bolaget.

Det fusionerade bolaget skulle få fler än 300 miljoner användare och ett marknadsvärde på över 10 miljarder dollar, knappt 90 miljarder kronor. 

Om affären blir verkligen är tanken att Huya och Douyu ska behålla sina respektive plattformar och separata varumärken. Plattformarna ska dock kopplas närmare Tencents egen e-sportplattform Egame.

Den kinesiska marknaden för spelstreaming beräknas i år generera intäkter på 23,6 miljarder yuan, motsvarande 3,4 miljarder dollar, enligt Iresearch. 

Svenska MTG:s portföljbolag ESL och Dreamhack har avtal med både Douyu och Huya.

(Finwire/Direkt/Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer