Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Tesla-chef går efter bråk med Elon Musk

Teslas vd och grundare Elon Musk.
Teslas vd och grundare Elon Musk.
Tesla-chefen Klaus Grohmann tvingas gå efter ett bråk med vd:n Elon Musk. Enligt källor handlar bråket om hur bolaget behandlar kunder som Daimler och BMW.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla har tvingat bort chefen Klaus Grohmann efter att denne haft meningsskiljaktigheter med Elon Musk om hantering av kunder, rapporterar Reuters. Klaus Grohmann anlände till Tesla i samband med elbilsbolagets förvärv av Grohmann Engineering i höstas.

”Detta är vårt första signifikanta bolagsförvärv”, sade Elon Musk vid tidpunkten för affären.

Tesla gjorde förvärvet med anledning av att man bedömde att Grohmann Engineering skulle hjälpa det med att kunna öka automatiseringen inom sin tillverkning. Tesla planerar att producera 500 000 fordon per år från och med 2018.

Läs mer: Tesla återkallar över 50 000 bilar

Men nu har alltså den viktiga pjäsen Klaus Grohmann fått lämna eftersom han kommit i konflikt med Elon Musk avseende kunder. Enligt källor med insyn ska Grohmann inte ha uppskattat Elon Musks krav på att man bör fokusera ledningens uppmärksamhet på Tesla-projekt till nackdel för Grohmann Engineerings äldre kunder, vilka inkluderade Tesla-rivalerna Daimler och BMW.

Läs mer: Tesla värderas högre än General Motors

Enligt uppgift ska Tesla ha velat ha kvar Klaus Grohmann, och personen själv i fråga också velat stanna kvar inom företaget, men konflikten omöjliggjorde något sådant och Klaus Grohmann fick därför lämna förra månaden.

”Jag lämnade definitivt inte för att jag hade tappat intresse för att arbeta”, sade Klaus Grohmann över telefon utan att gå in närmare på omständigheterna med hänvisning till sekretessklausuler.

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post