Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Tesla expanderar i Sverige – letar nya lokaler

Elon Musk söker ny personal i Stockholm.
Elon Musk söker ny personal i Stockholm.
Elon Musks elbilsjätte vill expandera i Sverige. Tesla söker någon som ska leta butiks- och servicelokaler med bas i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Drygt 1100 Tesla-bilar nyregistrerades i Sverige under 2016, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det motsvarar en ökning på 13,3 procent jämfört med 2015.

Men det är tydligen inte gott nog för Elon Musk.

Tesla söker nu en person som med bas i Stockholm ska leta nya butiks- och servicelokaler åt bolaget. Detta enligt en färsk jobbannons på Linkedin.

Syftet torde vara att driva på elbilsjättens försäljning i Sverige. Den nya medarbetaren ska ansvara för ”nya och befintliga fastigheter”, skriver bolaget. 

Läs mer: Så vill Tesla-grundaren Elon Musk kolonisera Mars

Tesla har sedan tidigare fyra butiker i Sverige: två i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö. Dessutom har Tesla två serviceställen. Det är dock betydligt förre än i Norge, där Tesla har totalt tolv butiker, enligt företagets webbplats.

Personen i fråga ska antingen vara utbildad inom området eller ha vissa ”exceptionell färdigheter”. Fem till sju års erfarenhet av fastighetsaffärer önskas och den aktuella kandidaten ska vara beredd att vara på resande fot under upp till 70 procent av sin arbetstid.

Di Digital har sökt Teslas presstjänst för en kommentar.

Läs mer: Tesla-svensken miljardsatsar på stor batterifabrik


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post