Annons

Tesla faller efter Musks Twitterrally

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.
För andra dagen i rad efter att Teslas vd Elon Musk twittrat att han funderar på att avnotera elbilstillverkaren föll bolagets aktie, som nu är nere på samma nivåer som innan beskedet fick aktien att sticka.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I tisdags chockades många när elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk twittrade att han funderar på att avnotera bolaget. Enligt Musk skulle bolaget betala 420 dollar per aktie. Musk hävdade också att finansieringen var färdig.

Många tvivlade till en början på sanningshalten i utspelet, inte minst i och med Musks historia av illa uppbackade uttalanden på Twitter. 

Planerna bekräftades dock först av Musk själv i ett blogginlägg till Teslas anställda och senare också av bolagets styrelse som tillstod att frågan tagits upp och diskuterats, något som fick börsen att reagera starkt.

Läs mer: Musks utspel en miljardförlust för blankarna 

Teslas aktie rusade, börsstoppades och rusade sedan igen när handeln av aktien tilläts igen. Resultatet blev en uppgång på 11 procent.

Analytiker har tvivlat starkt på om planerna, som innebär den största avnoteringen hittills, överhuvud taget går att genomföra. Affären skulle omsätta motsvarande 640 miljarder kronor. 

Inte heller några bevis för att affären kan genomföras har presenterats av Musk, något som väckt amerikanska tillsynsmyndigheten SEC:s nyfikenhet, enligt Wall Street Journal. 

Läs mer: Elon Musks twittrande synas av finansmyndighet 

Nu verkar det också som att effekten av utspelet lagt sig. Teslas aktie föll i går för andra dagen i rad efter Musks twittrande och hamnade på 352,45 dollar, en bra bit från de 420 dollar per aktie som Musk sagt att man ska köpa ut aktieägarna för.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer