Annons

Elon Musks twitterhot gav effekt – fabriken får öppna

Utanför Teslas fabrik i Shanghai som också stängdes under coronautbrottet, men bara under en dryg vecka i februari.
Utanför Teslas fabrik i Shanghai som också stängdes under coronautbrottet, men bara under en dryg vecka i februari. Foto: Qilai Shen
Efter flera turer har Alameda County i Kalifornien gått med på att låta Tesla gradvis öppna sin fabrik i Fremont.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Följetongen med Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien, fortsätter. Den stängdes i mars för att den inte räknades som samhällskritisk verksamhet under delstatens nedstängning på grund av coronautbrottet.

Förra helgen stämde elbilstillverkaren Alameda County, där Fremont ligger, för att fabriken inte fick öppnas, trots att annan produktion så smått har fått dra igång i andra delar av Kalifornien.

Teslas grundare och vd Elon Musk hotade också på Twitter om att bolaget kommer att flytta huvudkontoret och eventuellt produktionen om verksamheten inte får sättas igång.

Läs mer: Elon Musk vill öppna Teslas fabrik – skickar in stämning och hotar med flytt

Elon Musk fick bland annat med sig Fremonts borgmästare, Kaliforniens guvernör och även president Donald Trump, som alla gett sitt stöd till att dra igång produktionen. I måndags öppnade Elon Musk fabriken ändå och enligt anställda hade bilar redan byggts under helgen.

Under gårdagen gav Alamada County med sig och beslutade att elbilsjätten kan börja förbereda för tillverkning under den här veckan, och återuppta den i nästa. 

Då gäller det dock att elbilstillverkaren följer lokala riktlinjer, som bland annat innebär att stänga rum där personalen sitter på rasterna och sätta upp olika skyddsbarriärer.

De nya rutinerna kommer att följas upp av polisen, som även inspekterade fabriken i onsdags.

I det senaste avsnittet av Digitalpodden diskuterar vi Elon Musks tjuvöppning av fabriken:

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer