Annons

Tesla höjer priserna – då stiger aktien

Det blir dyrare med en Tesla i Kina.
Det blir dyrare med en Tesla i Kina. Foto: Ng Han Guan
Tesla meddelade att man höjer priserna i Kina efter att landet valt att införa straffavgifter på amerikanska varor, något som fick aktien att stiga.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter att Kina infört straffavgifter mot amerikanska varor i vad som ser ut som en upptrappning av handelskriget mellan USA och Kina, valde elbilstillverkaren Tesla att höja sina priser i Kina. 

Läs mer: Som svar på handelskriget: Tesla höjer priserna i Kina 

Tesla höjer priset på "folkbilen" Model X med drygt 20 procent. En Model S går från att ha kostat 710 000 yuan, motsvarande 1,1 miljoner kronor, till 840 000 yuan.

Den kinesiska marknaden växer på bred front, så även gällande importen av bilar. För Tesla står Kina för cirka 15 procent av totala försäljningen under förra året med totalt 103 000 fordon.  

Men uppgifter om att bolagets vd Elon Musk ska närvara vid ett evenemang tillsammans med den kinesiska regeringen i Shanghai i dag fick aktien att stiga efter handelsdagen, den stärktes 3,1 procent.

Elon Musk uppgav i förra månaden att Teslas mål är att bygga en fabrik i Shanghai som tillverkar bilar, batteripaket och drivlinor. De planerna kan nu läggas på is om handelskriget mellan USA och Kina fortsätter att eskalera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer